HomeNieuwsLaatste uitgaansavond in Liverpool loopt uit de hand (video)

Laatste uitgaansavond in Liverpool loopt uit de hand (video)

Bij ons zijn sinds een week zwaardere maatregelen van toepassing op horeca. In de regio rond de Noord-Engelse stad Liverpool was gisterenavond de laatste avond dat cafés open mochten en dat sloten de jonge Britten op hun eigen wijze af.

Op sociale en Britse Media duiken filmpjes op van de laatste uitgaansavond in Liverpool voor de nieuwe lockdown. De regio rondom Liverpool valt onder een hoog risicogebied. Cafés, recreatiecentra, sportscholen, gokhallen en casino’s sloten hun deuren.


Voornamelijk de Britse jeugd liet deze laatste avond niet aan zich voorbij gaan en daarom trokken zij massaal de straten op. Kritiek op de jongeren generatie gonst op sociale media omdat zij geen gepaste afstand van elkaar hielden.

Tier 3

De Britse premier Boris Johnsen kondigde aan dat de lokale autoriteiten rondom Liverpool naar een “hoog level van alertheid” moeten overgaan. Hij benadrukt dat het belang voor de NHS, het Britse gezonheidsstelsel en noemt nogmaals “dat er levens op het spel staan”.

Regio’s met een hoog risico vallen in Engeland onder de categorie ‘tier 3’. In dit niveau is het voor mensen buiten één huishouden verboden om met elkaar te mengen. Zowel binnen- als buitenshuis. Bruiloften zijn niet toegestaan en reizen in en uit risicogebieden wordt afgeraden. De scholen, universiteiten en winkels blijven wel open.

Het bericht Laatste uitgaansavond in Liverpool loopt uit de hand (video) verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels