HomeNieuwsHet wordt zweten geblazen: tropische hitte op komst

Het wordt zweten geblazen: tropische hitte op komst

Vanaf woensdag keert de zomer volop terug na een frissere periode. Het wordt dan droog en zonnig met maxima tot 28 graden in het centrum. Vanaf donderdag klimt het kwik boven de 30 graden. Volgend weekend voorspelt het KMI uitschieters tot 37 graden.

Morgen krijgen we buien vanaf de kust, mogelijk met een donderslag. Pas tegen de avond wordt het droger vanaf het noordwesten en neemt de bewolking langzaam af. We krijgen relatief frisse maxima tot 19 graden aan zee en in de Hoge Venen en tot 22 graden elders.

Dinsdag blijft het overwegend droog en wisselen brede opklaringen en wolkenvelden elkaar af. De temperaturen gaan dan van 20 tot 23 graden.

Hoogzomers weekend

Vanaf woensdag keert de zomer volop terug. Het wordt dan droog en zonnig met maxima tot 28 graden in het centrum. Vanaf donderdag klimt het kwik boven de 30 graden, met maxima tot 33 graden, al wordt het aan de kust mogelijk iets frisser door kans op een noordoostelijke zeebries.

Vrijdag is het opnieuw volop zonnig met maxima tussen 30 graden in de Ardennen en aan zee en tot 35 graden elders. Komend weekend blijft het zonnig en tropisch warm, met zaterdag uitschieters tot 37 graden. Zondag zorgt iets koelere zeelucht voor iets lagere maxima tussen 25 en 30 graden in het westen van het land, maar in het centrum klimt het kwik dan opnieuw tot 35 graden.

Het bericht Het wordt zweten geblazen: tropische hitte op komst verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels