HomeNieuwsGoedkoop én Corona-proof op vakantie; Huizenruil deze zomer populairder dan ooit

Goedkoop én Corona-proof op vakantie; Huizenruil deze zomer populairder dan ooit

Een vakantie in eigen land is elk jaar bij veel vakantievierders populair, maar door de coronacrisis kiezen dit jaar nog veel meer mensen ervoor om binnen de landsgrenzen te blijven. Dat betekent dat de campings en vakantiehuisjes veelal volgeboekt zijn, en de kans groot is dat jij dit jaar nergens een plekje meer hebt kunnen vinden. Misschien is het dan wel een goed idee om een huizenruil te doen met iemand aan de andere kant van het land!

Tinder voor huizen

Het is eigenlijk heel simpel; je zet je huis online op een van de beschikbare platforms zoals homeexchange.com of je gebruikt de app Holidayswap. Vaak betaal je een kleine inleg voor de inschrijving. Daarna plaats je mooie foto’s van je huis, je vertelt waarom jouw huis een tof vakantiehuis is en geeft aan wat je zelf graag zou willen. Heb je een match? Dan gooi je je Ted Baker tas achterin de auto en kan het ruilen beginnen!

Wildvreemden in je bed

Als je moeite hebt met het idee dat mensen in jouw huis verblijven terwijl jij er niet bent dan is huizenruil misschien niet de beste optie voor jou. Maar de meeste gebruikers vinden het niet zo spannend. Meestal wordt er ook vrij gelijkwaardig geruild. Gezinnen ruilen met andere gezinnen, en stelletjes met andere stelletjes. Je kunt er natuurlijk zelf ook voor kiezen om je dure sieraden, schoudertas dames of laptop op te bergen. Door van tevoren goede afspraken met elkaar te maken, elkaar een beetje te leren kennen. Door een skypegesprek, krijg je al snel een vertrouwder gevoel met elkaar en is het wat makkelijker om je huis open te stellen.

In andermans schoenen

Mensen zijn doorgaans vrij nieuwsgierige wezens. Door een huizenruil te doen stap je eventjes in andermans schoenen. Je leert een ander huis kennen en wandelt met je schoudertas heren door een compleet nieuwe omgeving. Maar dat geldt ook voor diegene die in jouw huis en omgeving zit. Door bij terugkomst eens door de ogen van een ander naar je thuis te kijken krijg je vast weer meer waardering voor wat je hebt of zie je het zelf ook opeens weer als nieuw.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels