HomeNieuwsEntertainmentVriendin van Herman Brusselmans over moederschap: «Ik doe alle nachten»

Vriendin van Herman Brusselmans over moederschap: «Ik doe alle nachten»

In een interview praten Herman Brusselmans en zijn vriendin Lena openhartig over de taakverdeling in hun gezin, nu ze mama en papa zijn van een zoontje. «Heel eerlijk, ik had het me allemaal leuker voorgesteld», geeft Lena toe.

In februari werden Herman Brusselmans en zijn Nederlandse vriendin Lena (32) de trotse ouders van een zoontje dat luistert naar de naam Roman. Pittig, zo op zijn 65ste, al doen ze hun best om het zo goed mogelijk te laten werken. «Lena wil de zorg graag netjes verdelen, maar als ik de vaatwas leegmaak en de droogkast insteek, denk ik al: ik doe ook veel! Onze poetsvrouw is net met pensioen gegaan, er komt dus wel wat op ons af. Ik doe mijn best, maar ik zit gewoon liever op een stoel te schrijven. Twee dagen per week, als Lena uit werken is, ben ik wel fulltime bezig met de kleine. Nu hij van die toeren begint uit te halen, moet ik er niet meer aan denken om ondertussen een paar columns te schrijven. En verder probeer ik Lena te ondersteunen», vertelt Herman in Story.

Weinig slaap

De nachten zijn dan weer een ander verhaal. «Van de veertien baby-shifts per week doet Herman er twee. Ik doe alle nachten», verduidelijkt ze. «Omdat de kleine borstvoeding krijgt», vult Herman aan. «Ik slaap ook gewoon overal los door. ’s Ochtends maakt Lena me wel wakker. Vroeger ging ik pas om half 7 ’s ochtends slapen, nu is het half 2. Dan ben ik soms nog bezig met de kleine. Hij slaapt weinig. Ook overdag», klinkt het.

Discussies

De grote verandering in hun leven leidt soms tot spanningen. «Ik leg Roman altijd in zijn bedje. Heel eerlijk, ik had het me allemaal leuker voorgesteld», legt Lena uit. «De taakverdeling zorgt weleens voor pittige discussies. Maar Lena mag niet vergeten dat ik uit een tijd kom dat moeders nog fulltime met de kinderen bezig waren», besluit Herman.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/showbizz/vriendin-van-herman-brusselmans-over-moederschap-ik-doe-alle-nachten

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels