HomeNieuwsEntertainmentSchoolvoorstelling van Stijn Meuris loopt volledig uit de hand

Schoolvoorstelling van Stijn Meuris loopt volledig uit de hand

Stijn Meuris wil geen schoolvoorstellingen meer doen nadat hij dinsdagmiddag over de rooie ging in de Provinciale School Diepenbeek. Nadat een leerling na meerdere waarschuwingen op zijn smartphone bleef tokkelen, trok Meuris de telefoon uit zijn handen en gooide hij die door de zaal.

Terwijl de 53-jarige zanger uit Neerpelt vertelde over de drama’s en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog, zat een leerling voortdurend bezig op zijn smartphone. Meuris wees hem erop dat hij dat niet apprecieerde, maar de leerling was niet onder de indruk.

Paniekaanvallen

Daarop pakte Meuris de gsm af en smeet hij het toestel door de zaal. Daarna werd de tiener uit de zaal gezet. De voorstelling werd stilgelegd. “Hij bezorgde de helft van de zaal paniekaanvallen en tranen. Hij heeft de voorstelling niet eens afgemaakt en liet weten dat we niet klaar waren voor het echte leven”, getuigt een leerlinge op Facebook. Ook zou hij een leerling belachelijk hebben gemaakt omdat hij “blijkbaar al vaak was blijven zitten.”

Generatie van smileys

Meuris geeft toe dat hij over de schreef is gegaan, maar wilde met zijn actie een signaal geven. “Ja, dat van die iPhone was er over. Die heb ik door de zaal gegooid. Niet om hem stuk te smijten, hé. Wel om iets duidelijk te maken. Ik stond er alleen voor. Bijna niemand van de leerkrachten greep in toen die jongen me blééf uitlachen. Eén leerkrachte heeft het voorzichtig geprobeerd”, vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

“Of ik een andere leerling belachelijk gemaakt heb omdat hij ouder leek? Goh, hij leek inderdaad veel ouder. Het was een grapje. Maar we hebben nu duidelijk een generatie die opgegroeid is met smileys en icoontjes om hun gevoelens duidelijk te maken. Droge humor herkennen ze niet meer. Het was helemaal niet zo bedoeld. Maar tegen de bagger die ze nu spuiten op Facebook kan ik me niet verdedigen. Bij volwassenen heb ik geen problemen, maar aan schoolvoorstellingen begin ik niet meer.”

Begrip

Acteur Dimitri Leue vertelde op Radio 1 dat hij de reactie van Meuris begrijpt. “Ik begrijp de reactie van Stijn Meuris. Vele acteurs hebben afgehaakt. Maar we moeten blijven gaan voor schoolvoorstellingen”, klonk het.

Het bericht Schoolvoorstelling van Stijn Meuris loopt volledig uit de hand verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels