HomeNieuwsEntertainmentNicht van Trump legt omstreden familiegeschiedenis bloot in nieuw boek

Nicht van Trump legt omstreden familiegeschiedenis bloot in nieuw boek

Een nicht van de Amerikaanse president Donald Trump, Mary Trump, heeft een boek geschreven over haar familie. Op 28 juli zou dat in de winkels liggen, maar de kans bestaat dat dat niet doorgaat. Een broer van de president probeert namelijk om via het gerecht de publicatie van de mogelijk explosieve lectuur tegen te houden.

‘Too Much and Never Enough: How My Family Created the World’s Most Dangerous Man’ ligt normaal gezien op 28 juli in de handel. Robert S. Trump heeft een rechtbank in Queens (New York) echter gevraagd de publicatie te beletten. Mary Trump zou immers een vertrouwelijkheidsakkoord hebben geschonden dat ze zou hebben ondertekend in verband met de erfenis van Fred Trump, haar grootvader en de vader van Donald Trump.

Grootschalig onderzoek

“Haar poging om onze familierelaties na al die jaren te dramatiseren en uit verband te halen om er financieel profijt uit te halen, is tegelijkertijd een maskerade en onrechtvaardig ten opzichte van de nagedachtenis aan onze geliefde ouders”, zegt Robert S. Trump. “De rest van onze familie en ikzelf zijn erg trots op mijn schitterende broer, de president, en voor ons zijn de daden van Mary echt beschamend.”

Volgens uitgever Simon & Schuwter werpen de memoires een rauw licht op de sombere geschiedenis van de familie van de Amerikaanse president. In het 240 bladzijden tellende boek schrijft Mary Trump over gebeurtenissen waarvan ze getuige was in het huis van haar grootouders in New York. Volgens de informatiesite Daily Beast zou Mary Trump ook onthullen dat zij de belangrijkste bron is van een grootschalig onderzoek naar de financiën van Donald Trump waarover de New York Times heeft geschreven.

Het bericht Nicht van Trump legt omstreden familiegeschiedenis bloot in nieuw boek verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels