Vind ons op

Zita

Netflix geeft inkijk in z’n cijfers met wereldwijde top tien

Entertainment

Netflix geeft inkijk in z’n cijfers met wereldwijde top tien

Een wereld zonder Netflix, we kunnen het ons haast niet meer voorstellen. Wat zouden we ‘s avonds doen zonder een gulle dosis series en films? En zeker nu ons sociale leven weer wat beperkter wordt en de dagen donkerder worden, zetten we ons maar al te graag voor een goede kaskraker onder een lekker warm dekentje.

Maar welke prenten scoren nu écht goed op Netflix? Tot nog toe heerste er vaak wat onduidelijkheid over de kijkcijfers. Het streamingplatform bood sowieso weinig inzicht in die statistieken en de cijfers die werden gedeeld, waren vaak niet 100 % correct. Van zodra een kijker namelijk twee minuten naar de eerste aflevering van een serie kijkt, gaat Netflix ervan uit dat die het hele seizoen heeft bekeken. Niet bepaald accuraat dus.

Klassement uitgedrukt in kijktijd

Die vage cijfers moeten nu plaatsmaken voor een veel concreter overzicht. Netflix lanceert namelijk een speciale website die wekelijks een overzicht geeft van de tien best bekeken titels, ingedeeld in vier categorieën: Engelstalige film, anderstalige films, Engelstalige series en anderstalige series. Die top tien baseert zich op het aantal gekeken uren die week. Het streamingplatform deelde trouwens ook een algemene top tien per categorie, waaruit nog maar eens blijkt dat ‘Squid Game’ z’n concurrenten ver achter zich laat.

Afbeelding Netflix

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/netflix-geeft-inkijk-zn-cijfers-met-wereldwijde-top-tien

Meer in Entertainment

To Top