HomeNieuwsEntertainmentMet deze inspirerende video zegt bekend Vlaanderen ‘nee’ tegen seksueel geweld

Met deze inspirerende video zegt bekend Vlaanderen ‘nee’ tegen seksueel geweld

De strijd tegen seksueel geweld moet een prioriteit worden. Dat is de boodschap van Punt vzw, het aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel geweld dat opgericht werd in de nasleep van de moord op Julie Van Espen. Een jaar na de mars tegen seksueel geweld heeft de organisatie een knappe video gedeeld waarin heel wat BV’s en prominente Vlamingen vragen om verandering.

Een jaar geleden kwamen 15.000 mensen op straat voor een stille mars tegen seksueel geweld. De aanleiding toen was de verkrachting en moord van Julie Van Espen. Na die mars werd Punt vzw opgericht. Die organisatie dient als aanspreekpunt voor slachtoffers van seksueel geweld en lanceert bij haar eerste verjaardag een grootschalige actie om te vragen voor verandering. Met ‘Bloom for Change’, Julie Van Espen hield bloemen, wil Punt vzw steun zoeken voor tien actiepunten. Bij de campagne hoort ook een opvallende video.

Bloemen voor iedereen

In de video zijn heel wat bekende gezichten te zien. Onder meer Goedele Liekens, Marc Van Ranst, Evi Hansen, premier Sophie Wilmes (MR), Julie Vermeire en Soe Nsuki ‘geven’ aan elkaar een boeket bloemen door. Daarbij spreken ze ook telkens de woorden ‘Bloom for Change’ uit. Punt vzw vraagt iedereen om de video te delen en de tien actiepunten te tekenen op bloomforchange.be.

Het bericht Met deze inspirerende video zegt bekend Vlaanderen ‘nee’ tegen seksueel geweld verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels