HomeNieuwsEntertainmentMeghan Markle verlaat nu al het Verenigd Koninkrijk, prins Harry blijft achter

Meghan Markle verlaat nu al het Verenigd Koninkrijk, prins Harry blijft achter

De echtgenote van de Britse prins Harry, Meghan Markle, is naar Canada teruggevlogen. Prins Harry blijft in Londen om nieuwe afspraken te maken met de rest van de koninklijke familie. Het stel zet een stap opzij als vooraanstaand leden van de royals.

Verschillende Britse kranten schreven vanochtend dat ze op het vliegtuig gestapt zou zijn richting Canada. Daar bracht ze zopas samen met haar gezin een lange vakantie van zes weken door. Sterker nog: Archie, het eerste zoontje van het paar, heeft Canada nooit verlaten.

De prins is in Groot-Brittannië achtergebleven. Zijn kantoor is spoedbesprekingen begonnen met de koningin, prins Charles en prins William omtrent de nieuwe rol die de hertog en de hertogin kunnen hebben en hoe die te financieren.

Britse regering

Hoe dat werkbaar moet worden, zoeken de royals en hun legertje adviseurs nu uit. De Queen, die momenteel van een vakantie geniet, heeft al contact gehad met Charles en William om overleg te plegen met Harry en zijn entourage. Ook de Britse regering wordt betrokken bij de nieuwe afspraken.

Het paleis wil er duidelijk vaart achter zetten: de royals willen de nieuwe rol van Harry en Meghan afbakenen binnen een kwestie van dagen, en niet binnen enkele weken.

En dat wordt een evenwichtsoefening. Hoe zullen Harry en Meghan bijvoorbeeld commerciële activiteiten koppelen aan de titel die ze dragen? In Noorwegen moest prinses Märtha Louise vorig jaar inbinden, omdat ze betalende workshops gaf.

Het bericht Meghan Markle verlaat nu al het Verenigd Koninkrijk, prins Harry blijft achter verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels