HomeNieuwsEntertainmentMatteo Simoni verkozen tot een van de meest beloftevolle Europese acteurs

Matteo Simoni verkozen tot een van de meest beloftevolle Europese acteurs

Matteo Simoni is op de Berlinale voorgesteld als een van de European Shooting Stars voor 2018. Het Filmfestival van Berlijn stelt elk jaar de tien meest beloftevolle jonge acteurs van Europa voor.

Met de selectie geniet Simoni van goed gezelschap. Eerder werden sterren als Rachel Weisz, Carey Mulligan, Daniel Craig, Matthias Schoenaerts en Kevin Janssens al geselecteerd voor de Shooting Stars.

De jury prijst de acteur voor zijn rol in ‘Patser’, de nieuwe film van Adil El Arbi en Billal Fallah. “Hij zit vol met leven en is in staat om zich het schijnbaar onmogelijke meester te maken”, zo staat er te lezen in het rapport. Nog volgens de jury toont Simoni dat “hij zowel zwarte humor als de dramatische kant van ‘Patser’ met lef en overtuiging kan brengen”.

Geheel terzijde heeft Simoni op Instagram ook een schattige brief gedeeld. Hij schreef de tekst ooit – lang geleden – toen hij als kind door zijn mama betrapt werd op roken. “Liefste moeke, het spijt me verschrikkelijk”, zo steekt de jonge Simoni van wal.

Of zijn moeder vertederd was door de brief zullen we waarschijnlijk nooit weten. Maar bij veel Instagramgebruikers en fans heeft het aandoenlijke tekstje alvast een gevoelige snaar geraakt. “Hoe schattig is dit” en “uiterst koddig!” zijn maar twee van de vele reacties.

A post shared by Matteo Simoni (@simonimatteo) on

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels