HomeNieuwsEntertainmentJapanse prinses geeft keizerlijke titel op voor haar grote liefde

Japanse prinses geeft keizerlijke titel op voor haar grote liefde

Ontroerend verhaal uit Japan, waar prinses Ayako haar keizerlijke titel opgeeft om met haar grote liefde te kunnen trouwen. De prinses huwt namelijk met een gewone burger, en dat is voor vrouwelijke leden van de keizerlijke familie niet toegestaan.  

De 28-jarige prinses trouwde met de 32-jarige Kei Moriya, een alledaagse plebejer die voor het scheepvaartbedrijf Nippon Yusen werkt. De ceremonie vond plaats in het Meji-heiligdom in Tokio.

De prinses droeg een veellagige hofkimono en een kapsel als Jessie van Team Rocket, typerend voor de keizerlijke aristocratie, terwijl de bruidegom een ​​zwarte smoking droeg met een grijze broek. “Ik ben vervuld van vreugde om te trouwen en om hier zoveel mensen te zien”, zei prinses Ayako achteraf aan de verzamelde pers.

Nadat de prinses de huwelijkspapieren tekent, verliest ze haar adellijke titel en zal ze door het leven gaan als Ayako Moriya. Ze zou van de overheid wel 950.000 dollar ter compensatie krijgen, wat de pijn toch enigszins verzachten moet.

Vrouw nog niet gelijk aan de man

Mannen van de Japanse keizerlijke familie mogen al drie generaties trouwen met wie ze willen, maar vrouwen dus niet. Huidig keizer Akihito was de eerste kroonprins die in 1959 al met een burgermeisje trouwde. Vrouwen in de keizerlijke familie moeten daarentegen afstand doen van hun keizerlijke status als ze met een burger trouwen.

Door de vele afvallige vrouwen, kampt de koninklijke familie van Japan tegenwoordig met een tekort aan mannen. Als kroonprins Naruhito in 2019 keizer wordt na de aangekondigde abidcatie van z’n vader Akihito, blijven er maar drie potentiële troonopvolgers over.

De steeds kleiner wordende koninklijke familie heeft bezwaren geuit en pleit voor veranderingen in de Keizerlijke Successiewet, maar conservatieven staan zeer afkerig tegenover het idee van een vrouwelijke keizer.

Prinses Ayako bij haar aankomst / (c) AFP Getty

Het bericht Japanse prinses geeft keizerlijke titel op voor haar grote liefde verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels