Vind ons op

Zita

Entertainment

Hot Marijke vecht beslissing Veiligheidsraad aan: “Prostitutie is momenteel levensgevaarlijk”

Vlaanderens bekendste prostituee Hot Marijke heeft beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de beslissingen van de Veiligheidsraad. Ze vindt het onverantwoord dat sekswerkers hun job mogen uitvoeren tijdens de coronacrisis.

Hoewel de expertengroep GEES een tijdje geleden voorstander was om sekswerkers voorlopig op non-actief te houden, volgde de Veiligheidsraad dat advies niet op en mogen ze opnieuw aan de slag. Hot Marijke vindt dat absoluut geen goed idee zolang er geen vaccin tegen het coronavirus is. De 33-jarige prostituee uit Knokke waarschuwt voor de gevaren die de sector met zich meebrengen en wil zelf niet het risico lopen om besmet te worden of anderen te besmetten door haar job.

Oncontroleerbaar

Daarom tekende ze beroep aan bij de Raad van State tegen de beslissingen van de Veiligheidsraad. “Prostitutie is zolang COVID-19 circuleert levensgevaarlijk voor de volksgezondheid. De protocollen bieden geen enkele veiligheid, als ze al worden toegepast, want dat is oncontroleerbaar. Bovendien zijn de raamsekswerkers, waar het vooral over gaat, voor 90% meisjes van het Oostblok en Zuid-Amerika. Zij verstaan onze taal niet, zij kijken niet naar ‘Terzake’ of ‘De Afspraak’. Zij beseffen niet eens hoe gevaarlijk zij bezig zijn”, klinkt het in de aanklacht die op haar Facebook te lezen is.

Superverspreiding

Volgens Hot Marijke heerst er voornamelijk bij de luxe-sekswerkers veel onbegrip. “Officieel werkende dames in het segment van klasse privé-ontvangst en escort begrijpen niet dat dit werk toegelaten wordt en zijn helemaal niet akkoord dat de zogezegde veiligheidsmaatregelen zoals voorzien in een protocol dat werd gepubliceerd voldoende zijn. De maatregelen zijn niet na te leven omdat de klanten zich er niet aan zullen houden. Een superverspreiding door prostitutie is evident, want het zijn dikwijls niet enkel 1 op 1-ontmoetingen, maar even goed trio’s tot gangbangs met 20 en meer personen. Eén besmette persoon kan aldus een ongeziene uitbraak van COVID-19 veroorzaken”, luidt het.

Verbieden

De raadsman van Hot Marijke benadrukt dat ze gehinderd wordt door het coronavirus en dat ze zelf geen enkel risico wil lopen. “Mijn cliënte kan haar locatie niet openen om de reden dat zij onvoldoende afstand kan houden in haar job. Tevens kan zij geen films meer maken om dezelfde redenen. Het gevaar voor besmetting is – vanwege de intieme handelingen – bij haar immens groter dan bij wellnesscentra en sauna’s die wel nog gesloten moeten blijven. Mijn cliënte wil absoluut geen superverspreider worden van COVID-19. Als er één beroep zou moeten worden verboden zolang er geen vaccin is, is het wel het beroep van sekswerker”, klinkt het.

Het bericht Hot Marijke vecht beslissing Veiligheidsraad aan: “Prostitutie is momenteel levensgevaarlijk” verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top