HomeNieuwsEntertainmentEd Sheeran krijgt Britse koninklijke onderscheiding

Ed Sheeran krijgt Britse koninklijke onderscheiding

De Britse zanger Ed Sheeran is bekroond met een MBE, één van de hoogste Britse koninklijke onderscheidingen. De prijs werd uitgereikt tijdens een ceremonie in Buckingham Palace.

Voor zijn muziek en inzet voor goede doelen kreeg Ed Sheeran de MBE of ‘the Most Excellent Order of the British Empire’. Prins Charles bekroonde de zanger tijdens een plechtige ceremonie in Buckingham Palace.

De 26-jarige Brit was dit jaar de meest gestreamde artiest ter wereld op Spotify. Zijn derde album ‘Divide’ scheerde overal ter wereld hoge toppen en vooral de nummers ‘Shape of You’ en ‘Galway Girl’ waren een schot in de roos. Daarnaast engageert de populaire zanger zich voor een groot aantal goede doelen. Met name weeskinderen, de strijd tegen armoede en bewustwording voor aids en hiv liggen hem na aan het hart.

Grootvader

Na de ceremonie liet Sheeran aan BBC weten dat zijn grootvader trots zou zijn geweest. “Hij was een grote fan van het Britse koningshuis, verzamelde allerlei parafernalia en afbeeldingen. Hij stierf op deze dag vier jaar geleden. Dat maakt het extra bijzonder.”

De Britse zanger voegde er nog aan toe dat hij met plezier op de bruiloft van prins Harry en Meghan Markle wil spelen, mocht hij daarvoor gevraagd worden.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels