HomeNieuwsEntertainmentDit is de nieuwe Miss Universe

Dit is de nieuwe Miss Universe

In Las Vegas, in de Verenigde Staten, is de 22-jarige Demi-Leigh Nel-Peters verkozen tot de nieuwe Miss Universe. Ze haalde het voor de Colombiaanse Laura González en de Jamaicaanse Davina Bennett. 

Nel-Peters is de tweede Zuid-Afrikaanse die de titel van Miss Universe in de wacht sleept, na Margaret Gardiner in 1978. Aan Miss Universe namen vrouwen uit 91 landen deel, het hoogste aantal in de geschiedenis van de bekende wedstrijd.

Miss Universe
Foto AFP

De Zuid-Afrikaanse schone wil zich inzetten voor de strijd tegen hiv in haar thuisland en werkt ook rond zelfverdediging voor vrouwen. Volgens Amerikaanse media wint ze een jaarsalaris, een appartement in New York voor een jaar en nog enkele andere prijzen.

“Inspiratie voor vele jonge vrouwen”

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma heeft zijn landgenote al gefeliciteerd. “Ze heeft de Zuid-Afrikaanse vlag hoger gehesen en blijft vele jonge vrouwen inspireren om hoog te mikken met hun dromen.”

De Belgische Liesbeth Claus uit Bassevelde schopte het niet tot de laatste selectie van 16. Claus was bij de verkiezing van Miss België pas vierde, maar mocht ons land toch vertegenwoordigen in Las Vegas. Miss België Romanie Schotte nam eerder deze maand al deel aan Miss World.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels