HomeNieuwsEen van de meestgezochte Europese voortvluchtigen aangehouden in Spanje

Een van de meestgezochte Europese voortvluchtigen aangehouden in Spanje

De Spaanse politie heeft de meestgezochte voortvluchtige van Luxemburg aangehouden. De man stond eveneens op de lijst van meest gezochte criminelen van Europol, voor een poging tot gewelddadige overval met explosieven in april 2013.

Met behulp van de Belgische en Luxemburgse autoriteiten heeft de Spaanse nationale politie de meestgezochte voortvluchtige van Luxemburg kunnen arresteren in het Spaanse Marbella, aan de Middellandse Zee. De man stond ook op de ‘Europe’s Most Wanted’-lijst van Europol.

De arrestant nam tijdens de nacht van 2 op 3 april 2013 deel aan een poging tot overval in groep op een beveiligingsbedrijf in de hoofdstad van het Groothertogdom.

Automatisch vuurwapen

Vijf à zeven mannen gebruikten toen “explosieven om de deuren te openen en bestookten de controlestations met een automatisch vuurwapen”, klinkt het. Ze zouden er niet in geslaagd zijn aan de bunker waar het geld zich bevond te geraken. Toen de Luxemburgse politie hen vervolgens op de hielen zat aan de grens met België, openden de overvallers het vuur.

Zondagochtend heeft de Spaanse politie een van de criminelen kunnen arresteren in een club in de jachthaven van Puerto Banús, nadat ze zaterdag tips van Belgische en Luxemburgse autoriteiten kreeg dat de man gezien was aan de kust.

Celstraf

Luxemburg vaardigde een Europees aanhoudingsbevel uit tegen de voortvluchtige voor “poging tot moord, illegale handel in wapens, munitie en explosieven, gewapende en gewelddadige diefstal en lidmaatschap van een criminele organisatie»”. Het Luxemburgse gerecht vordert een celstraf van 22 jaar tegen hem.

Het bericht Een van de meestgezochte Europese voortvluchtigen aangehouden in Spanje verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels