HomeNieuwsDit zijn de meest succesvolle Belgische sporters van het moment

Dit zijn de meest succesvolle Belgische sporters van het moment

België is een topsportland dat zich op bepaalde gebieden kan meten met de beste landen ter wereld. Zeker na het succesjaar 2018, waarin België zich in sporten als voetbal, wielrennen, hockey en atletiek maar weer eens op de kaart zette. Maar wie zijn nu eigenlijk de meest succesvolle sporters in België op het moment?

Eden Hazard (voetbal)

In deze lijst, waarin alleen nog actieve sporters zijn opgenomen, staat Eden Hazard hoog genoteerd. De huidige speler van Real Madrid was de absolute ster van de Rode Duivels die afgelopen jaar als derde op het Wereldkampioenschap voetbal eindigden. Hij begon zijn successen bij het Franse Lille OSC en won daar in 2011 de nationale titel en beker. Hazard won ook individuele prijzen bij Lille: tweemaal werd hij verkozen tot Frans Voetballer van het Jaar. Zijn goede spel bezorgde hem een overstap naar het Engelse Chelsea, waar hij twee keer landskampioen werd, de FA Cup en tweemaal de Europa League won. Hazard kende wat aanpassingsproblemen bij Real Madrid, maar sinds hij fit is zijn de Madrilenen ook beter gaan draaien. Dat zie je ook terug bij sportweddenschappen, waar de odds van Real Madrid aanmerkelijk zijn gestegen sinds onze Eden op gang is gekomen. Op 23 november bijvoorbeeld, als Real Madrid het thuis opneemt tegen Real Sociedad, krijgt Madrid quotes van 1.80. Het Hazard effect?

Philippe Gilbert (wielrennen)

Philippe Gilbert mag dan al wel wat ouder zijn, de Belg draait nog steeds zonder problemen mee in het peloton. Momenteel rijdt de wielrenner voor Quick Step. Dit jaar nog won de 37-jarige Gilbert, die drie keer op rij werd verkozen tot Belgisch sportman van het jaar, Parijs-Roubaix, maar zijn erelijst gaat veel verder dan dat. Van vier keer de Amstel Gold Race tot de Brabantse en Waalse Pijl, van de Ronde van Vlaanderen tot Luik-Bastenaken-Luik, van het wereldkampioenschap in 2012 tot de Ronde van Vlaanderen en etappes in de Ronde van Spanje. Gilbert is een van de beste wielrenners die België ooit gekend heeft. En dat zegt wat.

Bart Swings (schaatsen)

Bart Swings is een van de beste lange afstandsschaatsers die België op het moment heeft. Op verschillende Olympische afstanden is Swings recordhouder en hij won drie keer het Belgisch kampioenschap all round. Op internationaal niveau stond Swings ook al meer dan eens op het podium: van zilver bij de Olympische Spelen in Pyongyang tot de brons op het WK in Hamar. Ook pakte Swings een keer zilver en een keer brons op het EK schaatsen. Swings is 30 jaar en heeft nog een aantal goede jaren voor zich, dus de kans dat die medaillespiegel nog verder groeit is absoluut aanwezig.

Nafi Thiam (atletiek)

Nafi Thiam is Belgisch trots op de atletiek, en een absolute wereldster. Thiam haalde het hoogst haalbare met zevenkamp: goud op de Olympische Zomerspelen in 2016 en goud op de wereldkampioenschappen in 2017. Ook werd ze tweemaal Europees kampioen, en dan rekenen we de EK bij de junioren nog niet eens mee. Experts zeggen dat de beste jaren van Thiam nog moeten komen, dus we rekenen op wereldominantie, Nafi!

Bron: Pexels

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels