HomeNieuwsDemotte (PS) lijkt paars-gele coalitie de genadeslag te geven

Demotte (PS) lijkt paars-gele coalitie de genadeslag te geven

“De PS en de N-VA samen, dat is onmogelijk.” Dat heeft Rudy Demotte (PS) op de RTBF-radio gezegd. Voor zover de paars-gele optie nog niet begraven was, heeft Demotte ze een extra doodsteek gegeven. De uitspraak kwam hem op heel wat kritiek te staan, onder meer van Geert Bourgeois (N-VA).

Terwijl CD&V-voorzitter en informateur Joachim Coens (CD&V) zich onlangs nog erg op de vlakte hield over zijn lopende opdracht, wond voormalig preformateur Rudy Demotte (PS) er bij de RTBF geen doekjes om. “De informateurs (Joachim Coens en Georges-Louis Bouchez (MR), red.) verliezen hun tijd”, aldus Demotte. Volgens hem is een regering met PS en N-VA uitgesloten.

Nog volgens Demotte is het nu aan de MR om duidelijk te maken wat ze willen. “De MR moet kleur bekennen. Dat zeggen we al langer. Als het de bedoeling is om ons te laten opdraaien voor een mislukking met de N-VA, dan zullen we dat niet toelaten”, zo zegt Demotte ook in de de kranten van SudPresse.

“Sleutel bij Open Vld en CD&V”

Zijn voormalig voormalig-preformateur Geert Bourgeois (N-VA) roept op om de informateurs hun werk te laten doen. “Ze hebben de opdracht om de twee opties (paarsgeel en paarsgroen, red.) te bekijken”, zo reageerde hij op Radio 1. Ook Open Vld-kamerlid Vincent Van Quikenborne vindt dat Demotte geen respect toont voor de informateurs.

Koning Filip met preformateurs Geert Bourgeois en Rudy Demotte aan het Koninklijk Paleis. – Foto Belga / B. Doppagne

Bourgeois zei voorts dat hij geen olie op het vuur wil gooien. Demotte, met wie hij naar eigen zeggen als preformateur goed heeft samengewerkt, deed zijn verklaringen als “partijmilitant”. In hun eindrapport aan de koning waren de preformateurs Bourgeois en Demotte duidelijk over een paarsgele regering rond PS en N-VA: “De inhoudelijke verschillen tussen de PS de N-VA zijn zodanig dat het niet mogelijk is om een volgende fase te starten die rond deze twee partijen is gebouwd”.

Het bericht Demotte (PS) lijkt paars-gele coalitie de genadeslag te geven verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels