HomeNieuwsChina: “Amerika zit achter het coronavirus”

China: “Amerika zit achter het coronavirus”

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken beweert op twitter dat het coronavirus in de VS is ontstaan of gemaakt en dat het Amerikaanse leger het naar China heeft gebracht. Een krankzinnige complottheorie, die al circuleerde op sociale media, maar die nu van officiële zijde steun krijgt.

In zijn tweet plaatst woordvoerder Zhao Lijian een video van de directeur van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Die zei tegen het Amerikaanse congres dat er Amerikanen gestorven zijn aan Covid, voor de ziekte bekend was. Dat werd aangenomen dat ze dood waren gegaan door griep, maar dat na hun dood bleek dat ze waren van Corona.

Patïent zero?

“De CDC is op heterdaad betrapt. Wanneer verscheen patiënt nul in de Verenigde Staten? Hoeveel mensen zijn besmet?”, vraagt Zhao Lijian. “Het kan dat het Amerikaanse leger de epidemie naar Wuhan heeft gebracht. De Verenigde Staten moeten transparant zijn! En moet hun gegevens publiceren! De Verenigde Staten zijn ons een verklaring verschuldigd.”

Het bericht China: “Amerika zit achter het coronavirus” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels