HomeNieuwsBedrijf dat corona-app moet ontwikkelen, sjoemelde met recensies

Bedrijf dat corona-app moet ontwikkelen, sjoemelde met recensies

Uit een onderzoek van VRT NWS blijkt dat Devside, het bedrijf dat de contactopsporingsapp voor ons land moet ontwikkelen, onterecht logo’s van grote bedrijven als klant op haar website heeft gezet. Het bedrijf heeft ondertussen zijn website aangepast.

In de technologiesector gingen heel wat alarmbellen af toen bekend werd gemaakt dat Devside de corona-app zou ontwikkelen. Reden? Vrijwel niemand had ooit al gehoord van het bedrijf. En blijkbaar is er toch meer aan de hand.

“Tevreden klanten”

Op Twitter kaartte freelance copywriter Thomas Smolders na de bekendmaking al snel aan dat Devside eenvoudigweg foto’s van tevreden klanten van het internet had gehaald.

 

Op de website van het bedrijf staat ook dat het bedrijf al samengewerkt heeft met onder ander Pizza Hut en Belfius. Maar uit een rondvraag van VRT NWS blijkt nu dat onder andere Pizza Hut nooit samenwerkte met Devside.

“Wij hebben nooit rechtstreeks met Devside gewerkt”, zegt een woordvoerder aan VRT NWS. “Iemand die ooit als zelfstandige voor hen heeft gewerkt heeft bij ons een keer een applicatie gebouwd. We gaan dan ook vragen of ze ons logo willen verwijderen van hun pagina.” Devside gaf daar meteen gehoor aan. Het logo van Pizza Hut werd vervangen door het logo van Monizze, een aanbieder van maaltijdcheques.

VRT NWS klopte ook aan bij Belfius, maar daar wou men niet ingaan op vragen. Toch werd ook hun logo van de website gehaald en vervangen door het logo van Ozaam, een start-up.

Devside, een bedrijf van ondernemer Jean-Paul De Ville De Goyet, wenste niet te reageren op de bevindingen van VRT NWS.

Het bericht Bedrijf dat corona-app moet ontwikkelen, sjoemelde met recensies verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels