HomeNieuwsEntertainmentYES. Deze populaire streamingdienst start volgend jaar in België

YES. Deze populaire streamingdienst start volgend jaar in België

Warner Bros. Discovery zal zijn streamingdienst Max in de loop van 2024 lanceren in België. Dat heeft het Amerikaanse mediabedrijf aangekondigd. De dienst biedt onder meer de series van productiehuis HBO aan.

Max is de opvolger van HBO Max. Warner Bros. Discovery vernieuwde het streamingplatform en breidde de catalogus uit met een breder aanbod aan series en documentaires. Na de rebranding in de Verenigde Staten eerder dit jaar, komt de vernieuwde dienst volgend jaar ook naar Europa.

In de lente start Max in 22 landen waar HBO Max al werd aangeboden. Het gaat onder meer om de Scandinavische landen en Nederland. Maar opvallend: het bedrijf kondigt ook een lancering aan in Frankrijk en België later in 2024. In de Benelux blijft de oude naam HBO Max wel behouden, volgens Nederlandse media een gevolg van een rechtenkwestie. Er bestaat in Nederland al een Omroep Max.

Wat met Streamz?

De Belgische lancering is opvallend omdat nieuwe HBO-series momenteel nog exclusief bij Streamz (Nederlandstalig België) en BeTV (Franstalig België) te zien zijn. Het is niet duidelijk of op die platformen na de lancering van Max nog HBO-programma’s te zien zullen zijn. Streamz reageerde nog niet op het nieuws en ook een pr-manager van HBO Max schept geen duidelijkheid. Ze bevestigt enkel dat de lancering zal gebeuren in zowel Nederlandstalig als Franstalig België.

Begin dit jaar verklaarde Streamz-CEO Bart De Groote nog dat hij de samenwerking met HBO voor de lange termijn wilde vasthouden. De Vlaamse streamingdienst, een samenwerking van Telenet en DPG Media, zette na zijn lancering in 2020 sterk in op de topfictie van HBO, met onder meer ‘Game of Thrones’, ‘Succession’ en ‘The Last Of Us’.

De laatste maanden is de focus van Streamz wel verschoven naar Vlaamse reeksen, maar de HBO-catalogus blijft een belangrijk onderdeel van de streamingdienst.

Het wordt alsmaar drukker op de markt van betalende streamingdiensten. In Vlaanderen is Netflix afgetekend marktleider, gevolgd door Disney+, Streamz en Amazon Prime. In mei lanceerde DPG Media met VTM GO+ een betalende versie van zijn platform VTM GO. Daarnaast zijn er nog een aantal sport- en nichespelers actief.

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/showbizz/yes-deze-populaire-streamingdienst-start-volgend-jaar-belgie

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels