HomeNieuwsEntertainmentWat? Deze populaire soap houdt het na 37 jaar voor bekeken

Wat? Deze populaire soap houdt het na 37 jaar voor bekeken

De populaire Australische soap ‘Neighbours’ stopt er voorgoed mee. Dat maakte de productie van het programma bekend op Twitter. «Na ongeveer 37 jaar en bijna 9.000 uitgezonden afleveringen, moeten wij tot onze grote spijt bevestigen dat ‘Neighbours’ deze zomer stopt.» De reeks was bij ons vooral populair in de jaren 80 en 90 onder de naam ‘Buren’.

«Aan onze geweldige, trouwe fans, we weten dat dit een enorme teleurstelling is, dat is het voor ons hele team ook», schrijft het ‘Neighbours’-team op Twitter. De reeks komt ten einde door een beslissing van de Britste zender Channel 5, de grootste geldschieter van de show. In begin februari liet de zender al weten dat ze de soap na augustus niet meer zouden uitzenden. Dat bracht meteen de toekomst van het programma in gevaar.


De producent van ‘Neighbours’ moest noodgedwongen op zoek naar een nieuwe grote sponsor, dit zonder succes. «Na het verlies van onze belangrijkste partner in het Verenigd Koninkrijk en ondanks een intensieve zoektocht geen alternatieve financiering te vinden, hebben we geen andere keuze dan de show te beëindigen», klinkt het.


Wereldwijd succes

De Australische soap toonde het alledaagse leven van de bewoners van Ramsey Street en zag in 1985 het licht. Daarna groeide de reeks uit tot een wereldwijd succes. Vooral in het Verenigd Koninkrijk was het programma een grote hit, ook in België werd ‘Buren’ in groten getale bekeken. De lief-en-leedserie was voor veel jonge acteurs dé springplank naar een carrière als filmvedette. Zo waren onder meer Kylie Minogue, Russel Crowe, Guy Pearce en Margot Robbie erin te aanschouwen.

De allerlaatste aflevering van ‘Neighbours’ zal allicht te zien zijn in augustus. Hoe de show precies tot zijn einde komt is nog niet duidelijk. Het productiebedrijf verzekert fans wel dat ze er alles aan gaan doen om het programma een waardig slot te geven: «We bedanken jullie voor al jullie ondersteunende berichten en beloven dat we de reeks op een absoluut hoogtepunt zullen laten eindigen.»Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/wat-deze-populaire-soap-houdt-het-na-37-jaar-voor-bekeken

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels