HomeNieuwsEntertainmentScabs-gitarist Willy Willy overleden aan kanker

Scabs-gitarist Willy Willy overleden aan kanker

Scabs-gitarist Willy Willy, echte naam Willy Lambregt, is gisteravond thuis overleden aan kanker in het gezelschap van zijn echtgenote en vrienden. Dat meldt boekingsagentschap TTT Artists donderdag. De gitarist was een van Vlaanderens kleurrijkste muzikanten. 

De in 1959 geboren muzikant, een man met een notoire afkeer van alles wat naar autoriteit ruikt was onlosmakelijk verbonden met de Diestse (punk)rockgroep The Scabs, al bevat zijn palmares nog heel wat andere muzikale initiatieven. Zijn pseudoniem dankte Lambregt aan Arno (Hintjens), die in 1981 de song “Willy” aan hem opdroeg.

The Scabs

Willy Willy’s carrière begon in 1983, toen Marcel Vanthilt hem bij Arbeid Adelt vroeg, ter vervanging van Luc Van Acker. Drie jaar later vormde hij met Dani Klein Vaya Con Dios.

Op dat moment had hij als gastgitarist tijdens een tournee van The Scabs echter zoveel indruk gemaakt op Guy Swinnen en co dat hem gevraagd werd bij de groep te blijven. Dat deed hij zes albums -waarvan drie gouden- lang, tot hij in 1994 uit de band werd gezet en vervangen door Tjenne Berghmans. Twee jaar later hield de band op te bestaan. Bij de reünie van The Scabs, in 2007, was Willy Willy er opnieuw bij. Hij nam vorige week nog een Lifetime Achievement Award in ontvangst op de MIA’s, samen met de andere Scabs.

Bij Vaya Con Dios was hij al snel weer opgestapt, al speelde hij wel gitaar op megahit «Just a Friend of Mine». De muziek van Vaya Con Dios, een mix van jazz, latin en zigeunermuziek lag hem niet echt: zijn hart en ziel lagen bij de echte rock.

Kanker

Vorige zomer raakte bekend dat de muzikant aan kanker leed. Eind vorig jaar bracht hij nog een nieuw soloalbum uit. Over zijn ziekte wou de gitarist niet veel kwijt. “Ik wil niet overal gaan op­draven als spreekbuis voor mensen met kanker”, zei hij. “Niet dat ik bekende mensen die dat wel doen veroordeel, maar in mijn geval is het: let the ­music do the ­talking.”

De uitvaart zal plaatsvinden op woensdag 20 februari 2019 om 14 uur in het crematorium Siesegem, Merestraat 169 te Aalst, en is toegankelijk voor het publiek.

Het bericht Scabs-gitarist Willy Willy overleden aan kanker verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels