HomeNieuwsEntertainmentOphef rond deze bikinifoto van Vlaamse actrice: "Je bent lelijk mager, sorry"

Ophef rond deze bikinifoto van Vlaamse actrice: “Je bent lelijk mager, sorry”

De 28-jarige Lize Feryn kreeg veel lovende reacties maar ook grove kritiek te slikken op onderstaande foto.

Het begon allemaal met één bepaalde reactie. “Lelijk mager, sorry”, postte iemand. En in geen tijd ontstond er een debat rond ‘rolmodellen’ en ’te magere lichamen’ op Instagram.

“Ik vind het heel erg spijtig dat er op Instagram een cultuur heerst van zo’n slank lichaam te bewonderen. Alles gaat om het uiterlijk en hoe mager je wel of niet bent. Ik zeg dat niet zomaar: mijn dochter heeft anorexia. Zij is zes maanden in het ziekenhuis moeten blijven en heeft sondevoeding moeten krijgen. Het is ondertussen bewezen dat social media een rol kan hebben bij het ontwikkelen van deze ziekte… Stof tot nadenken als je een rolmodel bent”, liet iemand weten.

Lize reageerde: “Het spijt me dit te moeten lezen over uw dochter. Iedere vrouw is anders. Als je gezond bent, vind ik elk lichaam mooi en zou niemand zich moeten schamen om een bikinifoto te posten. Ik hoop dat jouw dochter een manier vindt om van haar lichaam te houden zoals de natuur het haar gegeven heeft.”

Gelukkig waren de fans ook paraat om Lize bij te staan. “Al die haat tegenwoordig… Of je nu 120, 80 of 50 kilogram weegt. Wat maakt het uit? Zolang je maar gelukkig en vriendelijk bent”, laat iemand weten.

https://www.instagram.com/p/BmLyj8gguvU/

Foto: Instagram

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels