HomeNieuwsEntertainmentMargriet Hermans bijzonder scherp voor ontslagen vrouwen bij VRT: «Het zijn mooie...

Margriet Hermans bijzonder scherp voor ontslagen vrouwen bij VRT: «Het zijn mooie dames, maar…»

Margriet Hermans laat in een interview haar licht schijnen op de recente ontslagronde van de VRT. Ze doet daarbij enkele opvallende uitspraken, vooral over vrouwen. «Ik zal hier geen vrienden mee maken, maar mannen worden gekozen voor hun talent, vrouwen om hoe ze eruitzien», klinkt het.

Ze is momenteel druk bezig met haar rol in de Winterrevue in zaal Elckerlyc in Antwerpen, maar intussen maakte Margriet Hermans even tijd voor een interview in Dag Allemaal. Daarin blikt ze terug op het fameuze transformatieplan van de VRT waarbij 41 medewerkers ontslagen werden, onder wie bekende schermgezichten Saartje Vandendriessche en Geena Lisa.

Verkeerde vrouwen

Het valt de 68-jarige zangeres op dat er veel vrouwen moeten vertrekken en ze heeft daar zo haar gedacht over. «Ik weet waarom. (aarzelt even) Ik zal hier geen vrienden mee maken, maar mannen worden gekozen voor hun talent, vrouwen om hoe ze eruitzien. Omdat het de mannen zijn die kiezen. Vrouwen met echt talent worden dikwijls niet ontdekt, omdat die tv-bazen afgaan op de looks en de verkeerde vrouwen kiezen. Het zijn mooie dames, maar ze worden te veel gedirigeerd», vertelt ze.

Te weinig persoonlijkheid

Ze bedoelt daarmee niet dat alle jonge vrouwelijke schermgezichten talentloos zijn. «Nee, maar dat zeg ik ook niet. Natuurlijk zijn er ook met talent, maar dat is meestal niet sterk genoeg om te overleven eens het eerste enthousiasme voorbij is. Ze hebben te weinig lef en te weinig persoonlijkheid, en wat hebben ze dan nog te bieden? Een programma waarbij iemand veertien dagen in een bos gaat zitten zonder eten? Wie zit daarop te wachten? Ik niet alleszins, al die ontberingen en andere zever als insecten eten vind ik helemaal niet sexy», klinkt het.

Doofpot

Ook Tom Waes en Niels Destadsbader moeten het voor haar ontgelden, al legt ze de schuld bij de leidinggevenden. «De top zit niet goed! Ze blijven rare strategische beslissingen nemen. Ze blijven maar mensen naar voren schuiven die niet sterk overkomen. Da’s goed voor een quizje, maar je wilt als kijker weleens iets méér. En moet Tom Waes nu echt een exclusiviteitscontract hebben om weer op wereldreis te mogen gaan? Och, hij kan er maar gelukkig mee zijn, het is hem gegund. (…) Het zou niet de eerste keer zijn dat ze zo’n populair tv-gezicht bij een zender wegkopen om die dan in de doofpot te steken. Na een jaar of twee zeggen ze dan: ‘Je scoort niet meer, buiten!’», besluit ze.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/margriet-hermans-bijzonder-scherp-voor-ontslagen-vrouwen-bij-vrt-het-zijn-mooie-dames-maar

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels