HomeNieuwsEntertainmentJustin Bieber reageert in reeks tweets op beschuldiging van aanranding: “Feitelijk onmogelijk”

Justin Bieber reageert in reeks tweets op beschuldiging van aanranding: “Feitelijk onmogelijk”

In een serie tweets ontkent het Canadese popidool Justin Bieber de aanranding van een vrouw in maart 2014. Het vermeende slachtoffer had die beschuldiging aan het adres van Beebs afgelopen weekend op Twitter geuit.

Afgelopen weekend beweerde een vrouw, genaamd Danielle, in een tweet dat ze Bieber had ontmoet in Austin, Texas, toen ze 21 jaar was en hij 20. Zij en haar vrienden hadden een uitnodiging van Bieber ontvangen om naar het Four Seasons hotel te komen. Daar werd Danielle naar eigen zeggen naar een privévertrek geleid en aangerand.

In een antwoord op de tweet van Danielle beweerde een andere vrouw dat ze ook is verkracht door Bieber. Zij werd in 2015 naar eigen zeggen naar een hotelkamer gelokt. Volgens haar hield de popster haar vast in een slaapkamer, waar hij haar verkrachtte.

Danielle heeft haar tweet inmiddels verwijderd. Niet veel later kwam het weerwoord van Bieber: “Elke claim van seksueel misbruik moet zeer ernstig genomen worden, vandaar mijn antwoord. Maar dit verhaal is feitelijk onmogelijk en dat is waarom ik zal samenwerken met Twitter en de autoriteiten om gerechtelijke stappen te ondernemen”, zo leest zijn tweet.

Alibi

Alison Kaye, de manager van het entertainmentbedrijf dat de zanger vertegenwoordigt, noemde het verhaal ook al “feitelijk onmogelijk”. Volgens haar logeerde Bieber die bewuste nacht in een AirbnB en verbleef de zanger pas de nacht daarop in een hotel – een ander hotel dan het logement dat vermeld werd in de beschuldiging.

Bieber deelde nog enkele e-mails en facturen als bewijs van zijn alibi. Die lijken de bewering van Kaye te staven. “Gewoonlijk pik ik niet in op dit soort zaken, want ik heb al mijn hele carrière af te rekenen met willekeurige beschuldigingen. Maar na overleg met mijn vrouw en mijn team heb ik besloten om me toch uit te spreken over deze kwestie.”

Op de aantijging van de andere vrouw, die antwoordde op de tweet van Danielle, heeft Bieber nog niet gereageerd.

Het bericht Justin Bieber reageert in reeks tweets op beschuldiging van aanranding: “Feitelijk onmogelijk” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels