HomeNieuwsEntertainmentGeërgerd door ongewenste Instagram-groepsgesprekken? Zo kom je ervan af

Geërgerd door ongewenste Instagram-groepsgesprekken? Zo kom je ervan af

Krijg jij de laatste maanden op Instagram ook het ene na het andere vreemde groepsgesprek in je inbox? Vaak zijn het accounts met foto’s van schaars geklede dames die je seksueel getinte berichtjes sturen. Wie zit hierachter?

Krijg jij ook berichtverzoeken in je inbox voor groepsgesprekken met onbekende mensen? Achter de mysterieuze accounts – meestal zijn het knappe vrouwen – schuilen eigenlijk robots. Met de link die de bots je sturen, lokken ze je naar gevaarlijke websites. Vaak zijn het sites die je geld en gegevens willen stelen.

Oplossing

De boodschap is dus zeker niet op de link klikken. Wil je nog liever helemaal verlost zijn van die bizarre groepsgesprekken? Daar heeft Instagram gelukkig een oplossing voor. Ga naar instellingen, klik op ‘meldingen’ en daarna op ‘privéberichten’. Je krijgt een lijst met daarin een onderdeel ‘groepsverzoeken’. Daar klik je op ‘uit’. Zo krijg je geen meldingen meer van die berichten.

Om verder ook te ontsnappen aan vreemden die je überhaupt kunnen toevoegen aan die groepsgesprekken, ga je naar ‘Instellingen’, klik op ‘Privacy’, daarna op ‘Chatberichten’. Onder het kopje ‘Anderen toestaan je toe te voegen aan groepen’ vink je ‘Alleen mensen die je volgt’ aan. Op die manier ben je er helemaal klaar mee. 

Het bericht Geërgerd door ongewenste Instagram-groepsgesprekken? Zo kom je ervan af verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels