HomeNieuwsEntertainmentFamilie Michael Jackson sleept Disney voor de rechter

Familie Michael Jackson sleept Disney voor de rechter

De Familie van wijlen Michael Jackson klaagt Disney aan wegens schending van auteursrecht. Volgens de familie van de popster werd in de ABC-special ‘The Last Days of Michael Jackson’ zonder toestemming auteursrechtelijk beschermd materiaal gebruikt. 

De Jacksons beweren dat Amerikaans televisiebedrijf en eigenaar van The Walt Disney Company, ABC, zonder toestemming een overvloed aan materiaal heeft gebruikt. Het gaat onder meer om hits zoals ‘Billie Jean’, ‘Beat It’, fragmenten uit videoclips en livebeelden van concerten.

Het leven van de King of Pop

“Disney en ABC hebben bewust het auteursrecht geschonden toen zij de beschermde materialen van de popster gebruikten zonder toestemming van zijn kinderen”, zegt Howard Weitzman, de advocaat van de Jacksons, aan het Amerikaanse magazine People.

De documentaire ‘The Last Days of Michael Jackson’ werd op 24 mei uitgezonden. In de controversiële special wordt het bewogen leven van de King of Pop besproken. “De special is nog maar eens een brutale en ongepaste poging om het leven, de muziek en het beeld van Michael Jackson te exploiteren zonder respect voor zijn nalatenschap of zijn kinderen”, klinkt het.

Het bericht Familie Michael Jackson sleept Disney voor de rechter verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels