Vind ons op

Zita

Eva Daeleman deelt intieme beelden van bevalling: «Ik deed het op mijn manier» (foto’s)

Entertainment

Eva Daeleman deelt intieme beelden van bevalling: «Ik deed het op mijn manier» (foto’s)

Voormalige radiopresentatrice Eva Daeleman blikt op Instagram terug op haar bevalling die precies een jaar geleden plaatsvond. Ze deelt ook enkele foto’s van het mooie, maar tevens zware moment.

Een jaar geleden beviel Eva Daeleman van haar eerste kindje, een dochtertje dat luistert naar de naam Moon. De 31-jarige gewezen MNM-stem herinnert zich dat moment nog alsof het gisteren was.

Geen magische ervaring

In een openhartig Instagrambericht vertelt ze dat de bevalling voor haar behoorlijk zwaar was. «Een jaar geleden was ik nu weeën aan het wegpuffen. Of laat me eerlijk zijn; huilen. Ik word stil van de beelden. Bevallen was voor mij niet magisch of waanzinnig. Ondanks de hypnobirthing, voorbereiding, de geweldige doula’s aan onze zijde, was ik bang. En fok, dat doet pijn jong! Ik heb me er best lang over geschaamd: bezig met spiritualiteit en natuurlijk leven, maar niet goed zijn in een kind baren? Of daar alleszins niet naar uitkijken? Laat staan thuis in bad volbrengen. Ik bewonder vrouwen die het wel kunnen, maar dat was niet ik», klinkt het.

Epidurale verdoving

Daeleman koos voor epidurale, maar jammer genoeg was die al uitgewerkt als het zover was. «Ik deed het op mijn manier en wist op voorhand dat ik voor een epidurale verdoving zou kiezen. Want wat had ik te bewijzen? Toen ik die kreeg na 10 uur afzien kon ik even bekomen. Toen het persen begon was ze helaas uitgewerkt. Mijn hoogtepunt van de bevallingsdag was naast het ontmoeten van mijn dochter (morgen), het moment waarop ik in bad mee begon te rappen met Jay-Z en Justin Timberlake. Het beste idee was mijn feest-playlist. Alleen maar good vibes en dus af en toe wat gerap tussendoor. Een jaar geleden. Tijd is een gek gegeven», besluit ze.

Bewondering

Haar situatie is erg herkenbaar voor heel wat volgers. «Mooi en oprecht zoals je bent», «Prachtig en herkenbaar», en «Dankjewel om je verhaal zo puur en eerlijk te delen. Ik vind je een mooi mens, ook al ken ik je niet persoonlijk», laten ze onder meer weten.

Klik hieronder op het pijltje naar rechts om alle foto’s te bekijken.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/eva-daeleman-deelt-intieme-beelden-van-bevalling-ik-deed-het-op-mijn-manier-fotos

Meer in Entertainment

To Top