Connect with us

Zita

Els De Schepper woedend over verstrengde maatregelen: “Een regelrechte schande!”

Entertainment

Els De Schepper woedend over verstrengde maatregelen: “Een regelrechte schande!”

Comédienne Els De Schepper is niet te spreken over het feit dat de cultuur- en eventsector opnieuw het grote slachtoffer is van de verstrengde coronamaatregelen en er geen steun wordt voorzien. “Er wordt gespeeld met veel meer dan 100.000 zelfstandigen in deze sector”, klinkt het.

De verstrengde maatregelen om het coronavirus in te dammen hebben een zware impact op de cultuur- en eventsector. Het aantal mensen dat op evenementen aanwezig mag zijn werd teruggeschroefd naar 100 binnenshuis en 200 buitenhuis en in de provincie Antwerpen werden alle evenementen zelfs verboden.

Geen economische lockdown?

Creatieve duizendpoot Els De Schepper ziet het met lede ogen aan, maar hekelt vooral het feit dat experten en politici het enkel over een sociale lockdown hebben. “Razend ben ik deze keer. Marc Van Ranst is weeral eens ‘tevreden’. Biostatisticus Geert Molenberghs zegt in het nieuws dat dit ‘geen economische lockdown is’, maar enkel een ‘sociale’. Excuseer mij!? Hoe durven jullie ‘tevreden’ zijn en over ‘enkel een sociale lockdown spreken? Zij hebben allemaal een vaste goedbetaalde job, maar er wordt weer eens geen woord gerept over de cultuur- en eventsector. Er wordt gespeeld met veel meer dan 100.000 zelfstandigen in deze sector en bovendien worden er geen extra maatregelen genomen voor hen”, trekt ze van leer op Facebook.

Geen verdienmodel

Optreden mag nog wel voor 100 mensen binnenshuis en 200 mensen buitenshuis, maar dat vindt de 54-jarige actrice, cabaretière, schrijfster en zangeres een schrale troost, vooral omdat er steeds afstand bewaard moet worden. “Weet je hoeveel dat kost? Hoe groot je zalen moeten zijn om daar dan 100 mensen in te kunnen plaatsen? En hoeveel die dan kosten? Dan kan je nooit ofte nimmer ook maar iets verdienen om van te leven”, klinkt het.

Schande

De Schepper begrijpt niet dat vliegen daarentegen wel nog kan. “Waarom mag je dan wél met 300 in een vliegtuig op elkaar gepakt zitten?! Daar reppen beide heren en de politiek met geen woord over. Het is godverdomme – en sorry dat ik deze keer vloek, maar het zit me zeer hoog – een regelrechte schande dat zij niet op hun vingers getikt worden. En morgen verandert het weer wellicht. Wie kan zich dan nog voorbereiden? En waarvan moeten al die mensen dan leven? Ik snap dat de gezondheid moet bewaakt worden, maar bied dan ook perspectief aan die velen die nu stilaan verdrinken en honger gaan lijden door de vele faillissementen die er aan zitten te komen. En spreek nooit meer over ‘tevreden’! Hoe durven jullie!”, besluit ze.

Het bericht Els De Schepper woedend over verstrengde maatregelen: “Een regelrechte schande!” verscheen eerst op Metro.

Meer in Entertainment

To Top