HomeNieuwsEntertainmentEd Sheeran verkoopt gitaar voor hartverwarmende reden

Ed Sheeran verkoopt gitaar voor hartverwarmende reden

Ed Sheeran zijn image als sympathieke knuffelbeer nog maar eens bevestigd. De ‘Shape of You’-zanger heeft een gesigneerde gitaar aan één van zijn grootste fans gegeven: Melody Driscoll. Het 11-jarige meisje lijdt aan het syndroom van Rett, een zeldzame en ongeneeslijke hersenaandoening.

De ouders van het meisje mogen de gitaar veilen en er wordt geschat dat het instrument minstens 50.000 pond (56.000 euro) zal opbrengen. Dat geld zal het koppel goed kunnen gebruiken, want ze zijn in een juridische strijd verwikkeld om de zorg voor Melody.

Geen morfine meer

Een tijdje terug weigerden de dokters immers om het meisje nog morfine te geven, omdat dit haar lever zou schade. Deze beslissing leidde echter tot groot ongenoegen bij de ouders. “We hebben veel liever dat Melody nog één dolgelukkig jaar heeft, dan dat ze vijf jaar lang nog pijn moet lijden”, reageerde haar moeder Katrina in The Mirror. 

Desondanks heeft het ziekenhuis beslist om Melody geen pijnstillers meer te geven, waarna de ouders een rechtszaak hebben aangespannen. “We realiseren nu pas hoe weinig rechten we hebben als ouders, maar we zijn niet van plan om op te geven”, laat Katrina nog weten. De vrouw is dan ook overweldigd door het geschenk van Ed Sheeran. “Het is ontzettend lief dat hij ons op deze manier wil helpen.”

Ieders favoriete rossekop en Melody ontmoetten elkaar voor het eerst in 2016. De zanger bracht een bezoek aan het meisje toen ze in het ziekenhuis lag.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels