HomeNieuwsEntertainmentDorianne Aussems openhartig over seksleven: «Er is niets zo intiem als dat»

Dorianne Aussems openhartig over seksleven: «Er is niets zo intiem als dat»

MNM-presentatrice Dorianne Aussems praat in een interview eerlijk over liefde en seks. Zo vindt ze het bijvoorbeeld jammer dat er nog zo’n taboe hangt rond polyamorie. «Ik heb veel vrienden die een relatie hebben maar daarbuiten in alle openheid ook nog met anderen slapen», klinkt het.

Dorianne Aussems kennen we vooral van het MNM-programma ‘Generation M’, een interactieve radiotalkshow gericht op jongeren en waarin uiteenlopende maatschappelijke thema’s aan bod komen. De 29-jarige radiopresentatrice schuwt daarin de taboes niet en dat doet ze evenmin in een interview voor Humo.

Romantische droom

In de rubriek ‘De 7 Hoofdzonden’ verdedigt ze bijvoorbeeld polyamorie. «Het stoort me dat er naast de klassieke, monogame relatie zo weinig plaats is. Er zijn maar weinig alternatieve relatievormen die gewoon bestaan, zonder dat er zo’n helle, ‘Kijk dit nu toch eens!’-spot op gericht wordt. En ik begrijp het natuurlijk wel. Polyamorie – om nu maar één ding te noemen – is chaotisch, complex, moeilijk te bevatten. Maar zodra je enigszins buiten de lijntjes kleurt, word je meteen als raar bestempeld. Dat vind ik wel erg.»

«In mijn vriendenkring is het allemaal normaal: een relatie kan er alle mogelijke vormen hebben, zolang de contouren maar duidelijk zijn. Ik heb veel vrienden die een relatie hebben maar daarbuiten in alle openheid ook nog met anderen slapen. Ik weet nog altijd niet wat ik zelf precies wil. Elke volgende dag van mijn leven met iemand delen, het is een romantische droom die aan me trekt. Maar tegelijk denk ik: de wereld is zo gróót. Zal ik het grote feest niet missen als ik mezelf vastklink aan één idylle?», vertelt ze.

Intense momentopname

Ook over seks heeft ze zo haar eigen ideeën. «Wat ik met mijn lichaam doe – hoe ik het blootgeef, hoe ik het beweeg, hoe ik het grenzen of net géén grenzen opleg – geeft weer hoe ik me vanbinnen voel. En dat verandert voortdurend, natuurlijk. Als ik nu seks heb, zal het niet hetzelfde zijn als gisteren. (Denkt na) Er is niets zo intiem als je lichaam tonen aan iemand anders, hè. Ook voor jezelf: je ziet jezelf zonder remmingen, en dat kan verhelderend zijn. Seks is een sublieme manier om eerlijk te zijn.»

«Tegelijk vind ik dat je ook niet te veel belang moet hechten aan wat je van jezelf te zien krijgt tussen de lakens. Vrijen is de meest verhevigde vorm van zijn, een intense momentopname. En laat die intensiteit dáár maar: als je een uur later in een vergadering zit, hoef je geen zorgelijke conclusies te knopen aan de puffende, verrassend onbeschaamde versie van jezelf die je even daarvoor te zien kreeg», besluit ze.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/dorianne-aussems-openhartig-over-seksleven-er-niets-zo-intiem-als-dat

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels