HomeNieuwsEntertainmentDankzij deze tips voel jij je een stuk minder alleen

Dankzij deze tips voel jij je een stuk minder alleen

Het is voor iedereen moeilijk tijdens deze coronacrisis. Door de lockdown is het immers verboden om mensen uit te nodigen of te bezoeken. Met de volgende tips voel jij je snel een stuk minder eenzaam.

Vind de reden 

Je kan beter uitzoeken wat de echte reden is achter je eenzaamheid. Vaak heeft dit te maken met achterliggende gevoelens die je nog niet verwerkt hebt. Verstop jezelf niet achter tijdelijke bezigheden. Probeer eerlijk te zijn met jezelf, en indien nodig: zoek hulp. Therapie kan je weer op de goede weg helpen.

Start een nieuwe hobby

Een nieuwe bezigheid zorgt ervoor dat je even weg bent van je negatieve gevoelens. Het is zelfs zo dat je door een nieuwe hobby je beter kan gaan voelen!  Probeer eens wat nieuwe recepten uit, waag je aan een zelfgemaakt juweel of begin eindelijk eens met die bokslessen. Kortom: probeer je leven te leven want je leeft maar één keer. 

Zoek een wandelmaatje

Wat valt er eigenlijk te doen tijdens deze lockdown? Niet veel, maar de meeste Belgen kunnen zich sinds corona wel professioneel wandelaar noemen. Maak een van je vrienden tot je wandelmaatje. Dit mooie lenteweer is hét moment bij uitstek om nieuwe wandelroutes te ontdekken. Word één met de natuur en verzet je gedachten. Het is wetenschappelijk bewezen dat wandelen goed is voor je lichaam en je brein. Hierdoor komen er stoffen vrij die je iets gelukkiger maken. 

Maak nieuwe vrienden

Door de huidige technologie is het zoveel makkelijker geworden om vrienden te maken. Via Facebook, Instagram en YouTube kan je op zoek gaan naar mensen die dezelfde interesses delen als jij. Helaas is chatten en videobellen het enige wat je momenteel kan doen tijdens deze lockdown.  Wie weet ontmoet je binnenkort de liefde van je leven in een chatroom.

Vrijwilligerswerk

Kan het beter dan dit? Mensen in nood helpen en tegelijkertijd je goed voelen? Vrijwilligerswerk is een van de beste dingen die je kan doen tegen eenzaamheid. Op deze manier bekijk je het leven vanuit een ander perspectief en leer je ook andere mensen kennen. Je tijd op deze betekenisvolle manier spenderen zorgt voor een instant boost in je humeur. Win-win dus.

Het bericht Dankzij deze tips voel jij je een stuk minder alleen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels