HomeNieuwsEntertainmentChris Rock weigert uitnodiging van Academy om Oscars te presenteren

Chris Rock weigert uitnodiging van Academy om Oscars te presenteren

Chris Rock heeft de uitnodiging van The Academy geweigerd om nog eens de Oscars in 2023 te presenteren. Dat zei hij tijdens een stand-upcomedyshow zondagavond in Phoenix, in de Amerikaanse staat Arizona. Eerder dit jaar kreeg Rock tijdens de ceremonie nog een slag in zijn gezicht van Will Smith.

In 2005 en 2016 presenteerde Chris Rock al eens de Oscars. In 2022 reikte hij enkel de Oscar voor Beste Documentaire uit. Daarbij had hij een grap gemaakt over het kapsel van Jada Pinkett, de vrouw van Will Smith. Smith verkocht hem daarop een mep in het gezicht.

Dat incident heeft hem in ieder geval niet warm gemaakt om nog eens naar de Oscarceremonie af te zakken. Hij zou terugkeren naar de Oscars vergeleken hebben met terugkeren naar de plaats delict.

Iemand uit het publiek zou geschreeuwd hebben dat hij meer over het incident moest vertellen. «Smith is groter dan ik», zei Rock. «De staat Nevada zou een gevecht tussen Will Smith en ik niet toestaan», ging hij verder, verwijzend naar Smiths vertolking van de boxer Muhammad Ali in de film ‘Ali’.

Cinema vieren

The Academy wou niet reageren op de opmerking van Chris Rock. Sinds april is Smith voor de komende tien jaar niet meer welkom bij de Oscars of andere evenementen van The Academy.

De CEO van The Academy zei eerder deze maand dat er volgend jaar tijdens de ceremonie geen moppen gemaakt mogen worden over het incident: «We moeten verder. We willen een Oscarceremonie houden die cinema viert. Dat is onze grote focus.»

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/chris-rock-weigert-uitnodiging-van-academy-om-oscars-te-presenteren

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels