HomeNieuwsEntertainmentBorgsom van 1 miljoen dollar voor Amerikaanse zanger R. Kelly

Borgsom van 1 miljoen dollar voor Amerikaanse zanger R. Kelly

Jarenlang leek R. Kelly onaantastbaar, maar die tijden zijn nu voorbij. Een rechter in Chicago heeft R. Kelly een borgsom van 1 miljoen dollar opgelegd. De Amerikaanse R&B-zanger werd eerder aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik.

De 52-jarige Kelly gaf zichzelf vrijdag aan bij de politie, nadat hij officieel was aangeklaagd voor tien gevallen van seksueel misbruik tussen 1998 en 2010, met vier vrouwen. Drie van de slachtoffers zouden minderjarig geweest zijn. De aanklagers zeggen over DNA-bewijzen te beschikken.

(Lees verder onder de foto.)

AFP / S. Olson

Gevangenisstraf

De rechter verbood R. Kelly zaterdag ook om contact te hebben met minderjarigen en met slachtoffers en getuigen in de zaak. Hij moet ook zijn paspoort inleveren.

Als de zanger van ‘I Believe I Can Fly’ schuldig wordt bevonden, riskeert hij tot zeven jaar cel voor elk van de aanklachten. Volgens de Amerikaanse zender CNN moet hij maandag opnieuw voor de rechter verschijnen.

Onschuldig

R. Kelly, wiens echte naam Robert Sylvester Kelly is, wordt al decennia van seksuele aanrandingen van jonge vrouwen beticht, maar werd nog nooit veroordeeld. Volgens zijn advocaat is hij onschuldig. “Ik denk dat alle vrouwen liegen”, zei Steve Greenberg volgens CNN. “Mijnheer Kelly is sterk. Hij krijgt veel steun en hij zal van alle deze aanklachten vrijgesproken worden, een voor een als het moet.”

Het bericht Borgsom van 1 miljoen dollar voor Amerikaanse zanger R. Kelly verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels