HomeNieuwsEntertainmentBen Weyts haalt uit naar videoclip Camille: "Dit eindigt vaak in dierenleed"

Ben Weyts haalt uit naar videoclip Camille: “Dit eindigt vaak in dierenleed”

Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts tikt op sociale media Camille op de vingers. In haar nieuwe videoclip voor het nummer ‘Ademnood’ haalt de zangeres een puppy uit een kerstcadeautje. Niet ok, schrijft de minister op X, het voormalige twitter: «Blijf vooral meezingen met Camille, maar doe NIET wat je hier ziet in de videoclip».

«Leg alsjeblieft geen dieren onder de kerstboom», schrijft minister Weyts. «Het moet altijd een bewuste en weloverwogen keuze zijn om een dier in huis te halen. Want anders eindigt het vaak in dierenleed.» In een volgende tweet gaat hij verder: «Mijn liefde en allerbeste vriend, zingt CAMILLE. En dat zijn onze dieren inderdaad! Als je er zelf voor gekozen hebt en als je hen zeker alles kan geven wat ze nodig hebben.»

Zijn tweet krijgt veel kritiek. «Ik denk dat de gemiddelde Vlaming wel door heeft dat dit een videoclip is en het niet de bedoeling is om effectief een dier onder de kerstboom te leggen», reageert iemand. Of ook: «Ons onderwijs help je volledig naar de vanen, maar op mensen die wel succes hebben daar geven we wel commentaar op. Belachelijk», dixit cd&v’er Thibo Temmerman.

«Fictief»

Het management van Camille Dhont reageert in HLN: «We zijn blij dat de minister zich, net zoals wij, bekommert om het welzijn van de dieren. Maar we geven graag nog eens mee dat een videoclip een fictieve fantasiewereld is.»

Alles wat je echt wilt weten vind je op Metrotime.be

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://www.metrotime.be/nl/showbizz/ben-weyts-haalt-uit-naar-videoclip-camille-dit-eindigt-vaak-dierenleed

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels