Vind ons op

Zita

An Lemmens waarschuwt: «Zo’n situaties zie ik liever niet»

Entertainment

An Lemmens waarschuwt: «Zo’n situaties zie ik liever niet»

De huidige, warme temperaturen zijn niet alleen gevaarlijk voor de mens, maar ook voor dieren. An Lemmens waarschuwt mensen om daarom extra aandachtig om te springen met hun dieren.

De 40-jarige ‘Boer zkt Vrouw’-presentatrice trof onlangs een dier aan dat afzag van de hitte. Ze haalde de politie erbij en het kwam gelukkig goed, maar ze roept op Instagram wel op tot voorzichtigheid. «Het lijkt vanzelfsprekend, maar denk in deze hitte ook aan je dieren! Ik heb de politie op de hoogte moeten brengen van een dier dat in nood verkeerde door de warmte. Er werd gelukkig snel gereageerd, maar zo’n situaties zie ik natuurlijk liever niet», schrijft ze.

Opletten tijdens het wandelen

Ze geeft nog enkele tips om bedreigende situaties te voorkomen. «Dus zorg er alsjeblieft voor dat je dier altijd vers en fris water ter beschikking heeft, en genoeg gelegenheid om een koel plekje op te zoeken. Laat je dier bij warm weer NOOIT achter in de auto, dit kan na enkele minuten al fataal zijn! Beperk fysieke activiteit, en ga zeker niet wandelen op asfalt, zand of tegels: door de hitte kunnen de zooltjes van de poten verbranden», klinkt het.


Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/entertainment/lemmens-waarschuwt-zon-situaties-zie-ik-liever-niet

Meer in Entertainment

To Top