HomeJobLuieren maakt je productiever

Luieren maakt je productiever

Lig jij na een zware werkweek steevast afgepeigerd op de zetel? Voel je dan vooral niet schuldig. Een dagje niksen is namelijk goed voor je productiviteit, hoe tegenstrijdig het ook klinkt.

Veel mensen maken er een sport van om hun agenda zo vol mogelijk te plannen. Naast een fulltime job houden ze zich ook bezig met tal van familiale en sociale verplichtingen. En wie een beetje fit wil blijven, last wekelijks ook een paar sportmomenten in. Voor je het goed en wel beseft, zit je agenda propvol en heb je amper nog tijd om lekker te luieren. En net dat is belangrijk om innovatief en creatief in het leven te staan.

Wie daar concrete bewijzen voor wil zien, moet gewoon even terug in de tijd gaan. Alle succesvolle en innovatieve personen uit de geschiedenis zorgden er immers voor dat ze genoeg vrije tijd hadden. Dat kwam hun productiviteit wanneer ze wel aan de slag waren alleen maar ten goede. Succesvolle mensen zijn niet succesvol ondanks hun vrije tijd, maar dankzij die vrije momenten.

Wie dus merkt dat zijn gedachten gemakkelijk afdwalen tijdens het werk, doet er goed aan om eventjes een wandeling te maken in de openlucht.

Het bericht Luieren maakt je productiever verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels