HomeNieuwsMogelijk een dode bij schietpartij Utrecht

Mogelijk een dode bij schietpartij Utrecht

De schietaprtij in een tram in Utrecht lijkt het leven te hebben gekost aan tenminste één iemand. Hoeveel slachtoffers er precies zijn, is nog onbekend. De daders zouden ontkomen zijn. 

Volgens een verslaggeefster van het Nederlandse persbureau ANP ter plekke ligt op de trambaan, tussen twee tramstellen in, een volledig met laken afgedekt slachtoffer.

Volgens de krant De Telegraaf is een antiterreur-eenheid onderweg, net als meerdere trauma- en politiehelikopters. Slachtoffers worden uit de tram gehaald en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk om hoeveel slachtoffers het gaat. Volgens het AD heeft de politie bevestigd dat de daders (dus meervoud) zijn ontkomen.

Calamiteitenhospitaal

Het UMC Utrecht heeft van de plaatselijke veiligheidsregio GHOR het verzoek gekregen om het calamiteitenhospitaal open te stellen. Hoeveel slachtoffers er worden opgevangen is nog onbekend. Het calamiteitenhospitaal is een bijzonder ziekenhuis voor de onmiddellijke opvang van slachtoffers onder bijzondere omstandigheden.

Terreur?

Premier Mark Rutte kan niet zeggen of het om terreur gaat. “Maar ik maak mij grote zorgen”, zo citeerde het RTL Nieuws de regeringsleider.

De Nederlandse politie voert een onderzoek naar schietpartijen op «mogelijk andere plekken». Dat heeft een poiltiewoordvoerder gemeld aan Yelle Tieleman, verslaggever van AD Utrechts Nieuwsblad. De schutter is, nog volgens die woordvoerder, «mogelijk in een auto ontkomen».

De politie van Utrecht heeft intussen al getweet dat ze rekening houdt «met een eventueel terroristisch motief» bij de schietpartij op een tram in Utrecht. Daarbij zijn verschillende gewonden gevallen, bevestigt de politie nog.

Crisiscentrum

Het crisiscentrum in ons land volgt de situatie in Utrecht, waar een schietpartij op een tram heeft plaatsgevonden en de politie schietpartijen op andere plaatsen onderzoekt, “minuut per minuut” op. “Het is nog te vroeg om concreet acties of maatregelen te nemen”, laat een woordvoerder weten.

Het crisiscentrum verzamelt momenteel zoveel mogelijk informatie en zal de situatie vervolgens met verschillende actoren bespreken, zoals het orgaan voor de dreigingsanalyse OCAD en de federale politie.

Het bericht Mogelijk een dode bij schietpartij Utrecht verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels