HomeSportGoffin opent finale Davis Cup tegen zwarte beest Pouille

Goffin opent finale Davis Cup tegen zwarte beest Pouille

Goffin opent de finale van de Davis Cup tegen Pouille

David Goffin (ATP 7) opent de finale van de Davis Cup vandaag tegen de Fransman Lucas Pouille (ATP 18), zijn zwarte beest. Aansluitend neemt Steve Darcis (ATP 76) het op tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP 15).

Plaats van afspraak is het Stade Pierre Mauroy in Rijsel, waar zo’n 27.000 toeschouwers verwacht worden. Dat Pouille en Tsonga bij Frankrijk de enkelspelen voor hun rekeningen nemen, is allesbehalve een verrassing.

Gasquet speelt dubbelspel

Dat Richard Gasquet morgen het dubbelspel afwerkt aan de zijde van Pierre-Hugues Herbert, is dat wel. Met Nicolas Mahut beschikken onze zuiderburen over de nummer zes van de wereld in het dubbel, maar kapitein Yannick Noah kiest voor Gasquet.

“Ik had deze week zes spelers op stage en dan moet je een beslissing nemen zonder rekening te houden met gevoelens of palmares”, klinkt het. “Ik heb de knoop doorgehakt en de vier beste spelers gekozen. Herbert/Gasquet is de beste combinatie om het dubbel te spelen.” Zij krijgen waarschijnlijk Ruben Bemelmans en Joris De Loore tegenover zich, al houden de Fransen er rekening mee dat Goffin ook het dubbelspel afwerkt.

“Krachtige slagen”

Veel zal afhangen van het resultaat van de eerste twee enkelspelen. Hoewel Goffin op de ATP-ranking hoger staat dan Pouille, is hij er in drie onderlinge confrontaties nog nooit in geslaagd om zijn Franse vriend te kloppen.

“Pouille is een speler die de laatste jaren veel progressie heeft gemaakt”, weet de Luikenaar. “Hij is heel compleet, heel krachtig. Dat laatste heeft me altijd al in problemen gebracht. Ik zal hem moeten laten bewegen, zodat hij niet de kans krijgt om krachtige slagen boven te halen.”

Circus bonuscode

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels