Planet e.: Fracking in Deutschland - Rettung aus der Energiekrise oder Risiko?

WDR, zondag, 19 maart 15:45

In de Duitse bodem ligt biljoenen aan gas. Genoeg om het land voor honderden jaren van energie te voorzien. Duitsland zou deze voorraad kunnen aanboren door de fracking methode te gebruiken, maar is het wel veilig?. In de Duitse bodem ligt biljoenen aan kubieke meter gas. Genoeg om het land voor enkele honderden jaren van energie te voorzien. Duitsland zou deze voorraad kunnen aanboren door de fracking methode te gebruiken, maar is het wel veilig? Op dit moment echter wil Duitsland liever gas importeren die gewonnen is m.b.v. de fracking methode elders in de wereld, dan zelf gaan graven in de achtertuin. Maar experts zeggen dat het tegenwoordig beheersbaar is.

Wat is er vandaag op TV?