Wild van wild

NJAM, donderdag, 24 november 14:50

In dit programma gaat njam-chef Jan Buytaert op zoek naar het wild dat in de vrije natuur heeft geleefd en gegeten, wat meteen de essentie van 'echt' wild is. Samen met wildexpert Gert Michiels maakt Jan een tocht doorheen het Vlaamse landschap, om telkens één specifiek dier en zijn habitat te ontdekken en er meer over te weten te komen. Na deze introducerende babbel over het dier, gaat Jan ter plaatse aan de slag om in deze prachtige herfstomgeving een lekker en toegankelijk wildgerecht klaar te maken. Vandaag gaan Jan Buytaert en zijn compagnon Gert Michiels op pad in Vlaams-Brabant, waar ze op zoek gaan naar wilde fazanten. De deskundige uitleg van Gert zorgt ervoor dat onze chef in no time op de hoogte is van alle mogelijke weetjes over de fazant en dat hij voldoende inspiratie heeft om er een leuk en haalbaar gerecht mee te maken. Geïnspireerd door het herfstbos, maar Jan de fazant klaar in combinatie met een pasta met bospaddenstoelen.

Wat is er vandaag op TV?