Vind ons op

Zita

Heb jij hét idee voor een succesvolle start-up? Brussel start gratis ‘ondernemersacademie’

Job

Heb jij hét idee voor een succesvolle start-up? Brussel start gratis ‘ondernemersacademie’

In Brussel zullen binnenkort vijftig deelnemers een gratis opleidingsprogramma kunnen volgen om een start-up te leren uitbouwen. Ze worden daarbij begeleid door specialisten van internetgigant Google en een netwerk van ondernemers en investeerders.

Het gaat om een initiatief van het Franstalige Brusselse publieke opleidingsagentschap Bruxelles Formation, de digitale campus BeCentral, investeerdersgroep BeAngels en Google. Ze beginnen naar eigen zeggen met de academie We Are Founders als antwoord op de economische crisis door de coronapandemie.


Geen diploma vereist


Het intensieve leertraject van negen maanden moet de overgang mogelijk maken van een commercieel concept naar een bedrijf dat op eigen benen staat. Het staat open voor «iedereen met goesting om te ondernemen» en er is geen diploma of startkapitaal nodig. De inschrijvingsprocedure loopt nog tot 6 juni. De training begint in september.
Werkzoekenden die aan het programma deelnemen, houden bovendien hun voordelen en krijgen een opleidingsbonus. Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (Défi) ziet het project als een oplossing voor werkzoekenden die hun eigen baas
willen worden.

Interesse? Voor meer info en om je in te schrijven kan je terecht op de website becentral.org/wearefounders.

Meer in Job

To Top