Klaar voor een spookachtige belevenis? (video)

Wat als... de maan niet aan onze hemel stond 's nachts, maar Saturnus bijvoorbeeld? Hoe zou onze dag er uit zien als niet de zon, maar een andere ster zijn licht liet schijnen over onze aarde? We hebben allemaal al wel eens stilgestaan bij wie we zijn, waar we vandaan komen en wat onze plaats is in de kosmos. Ook psychotische films zoals Interstellar doen ons weer even in vraag stellen wat voor ons logisch lijkt. Het is ongelofelijk moeilijk om principes die we kennen zoals dag en nacht, anders te zien.

Deze Russische jongens doen een ongelofelijk goede poging om ons dit leven op aarde vanuit een ander perspectief te laten bekijken. Concepten zoals de horizon en het licht krijgen zo'n andere dimensie.

De maan vervangen door andere planeten

Het daglicht op onze aarde dat niet van de zon komt, maar van andere sterren.

Het is spookachtig om te weten dat de ster Arcturus bijvoorbeeld 25 keer groter is dan onze eigen zon. Onze zon komt 's morgens in 2 minuten op, Arcturus doet daar 52 minuten over. Om dan nog maar te zwijgen van Sirius. Die is maar 1,76 keer groter dan de zon, maar is 26 keer feller. We zouden dus allemaal blind worden en gaar gebakken als een broodje.

En om dan nog maar eens stil te staan bij hoe minuscuul we zijn, niet alleen vergeleken met met onze eigen planeet, onze maan en de andere planeten, maar vooral ook met sterren uit andere sterrenstelsels. Een video die alles in perspectief zet.


Bekijk ook

Lees ook