Belgische volleybalvrouwen starten met vlotte zege

De Belgische nationale vrouwenvolleyploeg heeft vrijdag in De Lange Munte in Kortrijk een uitstekende start genomen in de eerste kwalificatieronde voor het WK volley. In hun openingswedstrijd in Groep C verpulverden ze Portugal met 3-0: 25-11, 25-9, en 25-16.

Al in de eerste set serveerde Frauke Dirickx een 6-0 op het scorebord. Geholpen door de aanvallen van Rousseaux, de blocks van Heyrman en Leys, met een Courtois die alles van de grond weghaalde en Coolman die door Dirickx uitstekend bediend werd, evolueerde de score naar 13-7 en 16-9. De ingekomen Ilka Van de Vyver hielp nog een stukje mee met een ace, daarna maakte Hélène Rousseaux eveneens met een ace een einde aan de eerste set.

Sterk België

Een bijna identiek scenario in de tweede set dankzij de gerichte opslagen van Frauke Dirickx en het verder uitdiepen van de voorsprong door Rousseaux. In de derde set kwam Portugal door enkele foutjes en concentratieverlies langs Belgische kant even aan de leiding (6-7), maar dan stuwden Freya Aelbrecht en Charlotte Leys hun teamgenoten opnieuw naar een hoger niveau. Het was Heyrman die de eer kreeg om uit te maken.

Eerder op de dag haalde Zwitserland het nog vlotter van het onervaren Noord-Ierland: 25-6, 25-2 en 25-10. Speelden voor België: Coolman, Dirickx, Heyrman, Leys, Aelbrecht, Rousseaux, libero Courtois. Kwam in: Van de Vyver.

Belga
Archieffoto


Bekijk ook

Lees ook