Van deze helse snack kan niemand er twee op

Een tijdje geleden kon je hier al een filmpje zien van een jong duo dat zich aan de heetste peper ter wereld waagde. Geen al te best plan, zo bleek, want na een klein hapje kermden de meisjes het al uit van de pijn. Nu heeft chipsfabrikant Paqui Chips een nacho op de markt gebracht, gebaseerd op de Carolina Reaper, officieel de heetste peper ter wereld.

In 2013 werd de Carolina Reaper door het Guinness Book of Records uitgeroepen tot heetste peper op aarde. Sindsdien duiken hier en daar filmpjes op van mensen die zich aan de ongetwijfeld heftige uitdaging wagen en het ding proberen verorberen. Wie wil, kan vanaf nu een Carolina Reaper-chipje eten. Een chipje, want een tweede kan je toch niet aan.

In de verpakking, die een afbeelding van Magere Hein meekreeg, vind je één chipje. De fabrikant is er vast van overtuigd dat je na dat ene snackje onmogelijk nog een tweede binnenkrijgt. Men raadt ook aan geen water te drinken, maar het chipje door te spoelen met ijs of yoghurt. Water verspreidt de peper in je mond, en maakt de ervaring alleen maar erger.

Een snackje voor echte durvers, dus! Zou jij er eentje proberen, denk je?


Bekijk ook

Lees ook