Internet verontwaardigd: strooiwagen Elsene maakt rechtsomkeer bij gemeentegrens (foto)

19 gemeenten, 19 grenzen en een nest aan gemeentediensten.

Dan krijg je natuurlijk zoiets als op onderstaande foto. We zien namelijk duidelijk waar de grens tussen Elsene en Brussel-Stad ligt. Het stuk van Elsene is wél sneeuwvrij gemaakt, het deel van de straat waar Brussel-Stad begint, is dat niet. Nu is dit natuurlijk niet enkel in Brussel of enkel tijdens de winter een 'probleem'. Vaak zie je ook op de grens tussen andere gemeentes een verandering in bijvoorbeeld het wegdek of de staat van het fietspad.

Toch smeet buurtbewoner Emile Schmieman de absurditeit op Facebookpagina 'Belgian Solutions'. Daar zijn de reacties uiteenlopend. Volgens de ene is dit ronduit absurd, de andere vindt het dan weer niet meer dan normaal dat de strooiwagen van één gemeente niet moet ingezet worden voor een andere gemeente.

De buurtbewoner die het tafereel online smeet, reageert ook. Zo lezen we dit op Nieuwsblad.be: “Zelf woon ik op nummer 62 in Elsene, maar mijn buren van nummer 64 wonen op grondgebied van de stad Brussel. De kant van Elsene was zondagochtend mooi proper, die van de stad Brussel was nog spekglad en onaangeroerd. De strooidienst van Brussel hebben we trouwens niet meer gezien.”

Foto: via Belgian Solutions - Emile Schmieman


Bekijk ook

Lees ook