Drugsbende opgerold: dertig arrestaties in één nacht

In de nacht van woensdag op donderdag hebben ruim 200 agenten van de federale politie in Limburg een 50-tal huiszoekingen uitgevoerd. In het kader van een grootscheeps drugsonderzoek werden een 30-tal mannen en vrouwen ingerekend, onder wie 10 leden van dezelfde Maasmechelse familie Aquino.

Spilfiguren van de internationale bende zouden de broers Silvio en Antonio Aquino uit Maasmechelen zijn. Hun namen duiken al sinds de jaren ‘90 op in grote drugszaken: cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen, hasjtrafiek naar Engeland, gigantische xtc-transporten naar Australië. De Australische politie beschouwt de familie Aquino als het brein achter de investering van drugsgeld in vastgoedprojecten.

De huiszoekingen zouden onder meer het gevolg zijn van het onderscheppen van een drugstransport in Opglabbeek in maart van dit jaar. Tussen een lading bananen vond de Limburgse wegpolitie 330 kg cocaïne, met een straatwaarde van liefst 15 miljoen euro, afkomstig uit Zuid-Amerika.

De naam van Silvio Aquino dook vorig jaar ook op in het onderzoek naar de moord op Hilmi Gedik, een Turkse kapper uit Maasmechelen.

NV / HBVL / Foto TP: Speurders vielen gisteren binnen op een 15-tal locaties in Maasmechelen.


Bekijk ook

Lees ook