Politie onderzoekt zelfmoord jongen (13) door pesterijen

De moeder van een dertienjarige jongen uit Bredene die zelfmoord heeft gepleegd, dient een klacht in bij de politie. In zijn afscheidsbrief noemde de jongen de namen van twee medeleerlingen die hem zouden hebben gepest. Ook de school van de jongen onderzoekt de zelfdoding.

De dertienjarige jongen, die in het tweede jaar Metaal & Elektriciteit zat in het VTI in Oostende, beroofde zich zondagmiddag van het leven in zijn ouderlijk huis.

In een afscheidsbrief liet de jongen een persoonlijke boodschap achter voor zijn vader, moeder en broer. Aan de achterkant van dat boterbriefje stond een bericht voor twee medeleerlingen: "Fuck you... (twee jongensnamen), jullie moeten niets verbergen. Jullie sloegen altijd iedereen in elkaar."

De moeder had na de dood van haar zoon al een gesprek met de politie, maar zal na de begrafenis ook een formele klacht indienen. "We beschuldigen voorlopig niemand en willen geen commotie. Maar we willen een grondig en sereen onderzoek naar de mogelijke problemen op school. Al was het maar om te vermijden dat er in de toekomst nog kinderen het slachtoffer worden van (onopgemerkte) pesterijen", luidt het in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Ook het VTI in Oostende onderzoekt de zelfdoding, maar de directie zegt dat er geen enkele melding was van eventuele pesterijen.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 02/649 95 55 of de website www.zelfmoordlijn.be. Ook Tele-Onthaal is 24u/24 bereikbaar voor een gesprek, telefonisch op het gratis nummer 106 of online via www.tele-onthaal.be.

Archieffoto


Bekijk ook

Lees ook