Kijkwoning in beeld: karaktervolle landelijke pastoriewoning

BIK Woningen heeft haar nieuwe kijkwoning in het Vlaams-Brabantse Boortmeerbeek voor het grote publiek geopend. De woning werd ontworpen door architect Joel Wynants van het architectenbureau Archi Joma. Het resultaat is een karaktervolle landelijke pastoriewoning geworden met een prachtig zicht op de Dijleboorden.Wat deze nieuwe kijkwoning bijzonder maakt is het harmonieus gebruik van kwaliteitsvolle materialen en het doordacht ontwerp rekening houdend met de helling van het perceel grond waarop de woning gebouwd werd.

 

Kijkwoning Bik

Algemeen

Type woning: Alleenstaand

Stijl: Landelijk

m² woonoppervlakte: 240,7 m2

Adres: Schoubroekstraat 14 - Boortmeerbeek

Te bezichtigen: 
Elke eeste en derde zondag van de maand te bezichtigen tussen 14u en 18u, behalve op feestdagen, tijdens verlengde weekends en tijdens juli en augustus. Of na afspraak.Bouwkundig
Bouwmethode: Traditioneel
Materiaalgebruik gevel: Gevelsteen Vandersanden “Oud Warande”, waalvorm
Materiaalgebruik dak: Koramic “Langenzen L15”, matzwart
Materiaal buitenschrijnwerk:  Ramen in PVC Renolit crèmewit, poort en buitendeuren in hout: West-Afrikaanse sipo, kwartsgrijs RAL 7039
en buitendeuren in crèmewit

Energie
K-waarde: 38
E-peil: 70
Verwarmingsysteem: Condensatieketel
Energiebron: Aardgas
Ventilatiesysteem: systeem C+Evo


referentiewoning Marchetta referentiewoning Marchetta referentiewoning Marchetta


Interieur
Indeling van de verdiepingen

Wanneer we de woning betreden komen we in de centrale inkom met toilet, trap naar de verdieping en toegang tot de woonkamer. Deze laatste is zuidgeoriënteerd zodat de nodige lichtinval gegarandeerd is.

Via de oostgerichte keuken, waar je volop kan genieten van de ochtendzon, kom je in de gelijkvloerse garage met toegang tot de kelder. Door de aanwezigheid van grondwater werd de woning volledig onderkelderd. Bij BIK Woningen worden alle kelders in gewapend beton uitgevoerd. Via de inrit achteraan is er zelfs mogelijkheid een tweede wagen te parkeren in de kelder.

De bovenverdieping is ingedeeld in een linker- en rechtervleugel. Deze worden van elkaar gescheiden door een ruime nachthall. Links bevindt zich de grote slaapkamer met dressing, rechts een 2de kamer en een bureau dat ook kan ingericht worden als derde kamer. Centraal achteraan tenslotte is er een ruime badkamer met ligbad en douchecel. .
 

referentiewoning Arkana referentiewoning Arkana referentiewoning Arkana

Troeven

Wat deze nieuwe kijkwoning bijzonder maakt is het harmonieus gebruik van kwaliteitsvolle materialen en het doordacht ontwerp rekening houdend met de helling van het perceel grond waarop de woning gebouwd werd.

De woning is een uitgebalanceerde mix tussen betaalbaarheid en esthetiek, dat merkt u zowel buiten als binnen. De puntgeveltjes in de voorgevel, de dakkapel achteraan en het overdekt terras geven aan deze woning een charmant karakter. Details zoals de onderverdelingen in de glaspartijen en de balustrade aan de raamopening boven zorgen voor een extra sympathieke look.

Verder blinkt deze woning uit door haar kostprijs. Vanaf €205.000 (excl kosten en BTW) kan je deze al bouwen op uw perceel.
 


Meer info:
BIK Woningen


Bekijk ook alle andere kijkwoningen op Habitos.be


Wil u als bouwfirma zelf een kijkwoning voorstellen op Habitos.be? 

Bron: Habitos


Bekijk ook

Lees ook