Relatieadvies! Hoe hou je het vuur erin?

Uit een recent onderzoek in Groot-Brittanië is gebleken dat steeds meer mensen zich ongelukkig voelen in hun relatie. Vage hulpmiddeltjes als “praat meer met elkaar” of “communiceren helpt!” doen het dus niet meer. Wat kan je dan wel doen? Wij geven je enkele tips mee.

Telenet Play and chill

Haal een grote zak chips, kies een leuke serie en kijk ze gezellig uit. Kruip dicht bij elkaar op de sofa en laat je meevoeren in een spannend, grappig of meeslepend verhaal. Je hebt steeds iets om over te praten en je brengt een gezellige tijd door samen. De studie bracht aan het licht dat koppels die geregeld samen een film of serie kijken, elkaar beter begrijpen en de gevoelens van hun partner sneller ontdekken.

Gebruik emojis

Het gebruik van emojis en smileys zorgt ervoor dat je meer gevoel in je smsje kan leggen. Zo begrijpen jullie elkaar beter en het is gewoon ook plezierig om met de gele mannetjes te spelen. Weet je niet hoe je je partner iets moet zeggen, vragen of duidelijk maken? Zeg het met een speels figuurtje.

Maak ruzie

Ook al ben je een rustig type en maak je niet graag of snel ruzie, het af en toe doen, kan allerminst kwaad. Klagen of kleine dingen - denk: zet je de vuilniszakken nu eindelijk eens buiten?! - zorgt ervoor dat jullie klaar zijn voor grotere zaken. Hoe kan je een echte ruzie overleven als je nog niet eens over iets kleins kan discussiëren?

Ga samen naar de fitness

De studie maakte duidelijk dat koppels die samen sporten of naar de fitness trekken, zich fysiek meer aangetrokken voelen tot elkaar. Zij die samen aan hun conditie werken, tonen mekaar ook meer affectie.

Waar wacht je dus nog op?


Bekijk ook

Lees ook